Безспорно сблъсъкът между Стефанос Циципас и Анди Мъри беше най-очаквания

...
Безспорно сблъсъкът между Стефанос Циципас и Анди Мъри беше най-очаквания
Коментари Харесай

Отмъщението е факт: Мъри не остави шансове на Циципас и на 1/2-финал в Щутгарт

Безспорно конфликтът сред Стефанос Циципас и Анди Мъри беше най-очаквания от програмата на четвъртфиналите в Щутгарт. Двамата имаха остаряла омраза между тях, която датираше от миналогодишния US Open. Тогава гъркът се наложи в петсетова драма, само че някогашният номер едно не беше по никакъв начин удовлетворен от държанието на своя противник, който на два пъти си послужи с доста дълги тоалетни пауза сред обособените елементи. Това по никакъв начин не се хареса на трикратния първенец от Шлема, съгласно който Циципас се е държал нелоялен и след това не се поколеба да разкритикува съществено балканеца в серия от изявленията.

Днес Мъри най-сетне получи опция да вземе реванш за случилото се в Ню Йорк, като изглеждаше извънредно стимулиран от първата до последната точка и сподели, че владее до съвършенство играта на тревна настилка. Световният номер 5 пък имаше единствено една победа на това покритие от 2019-а година насам и още веднъж се видя, че към момента не се усеща удобно на толкоз бързи условия, а британецът се възполва от тези условия и се наложи със 7:6(4) 6:4, с цел да си обезпечи място в полуфиналите, където го чака дуел с спечелилия от срещата сред Ник Кирьос и Мартон Фучович.

Двубоят започва равностойно, като топ поставеният се стремеш незабавно да поема самодейността, до момента в който Мъри се бранеше ловко и използваше чудесно подсечения си бекхенд, с който сваляше топката право в краката на гърка. 24-годишният играч нямаше никакви проблеми на личен сервис, само че посрещаше изтеглен прекомерно обратно, което даваше опция на неговия конкурент да приключва постоянно на мрежата и в последна сметка се стигна до законосъобразен тайбрек. В него се насладихме на един от марковите ретури на някогашния лидер в ранглистата, а любимецът нямаше опция да навакса пасива си и откриващата част отиде в сметката на ветерана.

Циципас продължи да работи със сериозна доза експанзия, само че печелеше прекомерно неудовлетворителен % от разиграванията на втория си начален удар. Британецът не подхващаше непотребни опасности, възползвайки се от непрекъснато увеличаващите се неточности на противника и първият пробив в срещата не закъсня, откакто топ поставеният отигра бекхенда си с рамката на ракетата. Оттам насетне е представляваше никакви проблеми за Мъри до докара мача до сполучлив за себе си свършек и записа първата си победа над представител на топ пет в последните шест години.

Andy Murray + grass = magic
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР