Безспорно съществува риск от ефекта на доминото в ЕС след

...
Безспорно съществува риск от ефекта на доминото в ЕС след
Коментари Харесай

И. Костов: Шансовете за разпадане на ЕС са 50%

Безспорно съществува риск от резултата на доминото в Европейски Съюз след Brexit и референдума в Каталуния. Такова мнение изрази в предаването „ Събуди се ” по Нова ТВ някогашният министър председател Иван Костов. По думите му възможностите за раздробяване на Европейски Съюз са 50%.

„ Това е доста сериозен %. Става доста осезаемо разграничението на страните на такива от ядрото и периферията, в която несъмнено сме ние, и то в крайния ъгъл на периферията ”, съобщи Костов. „ България ще ръководи Европейски Съюз в доста сложен интервал ”.

Според Костов най-тежкият проблем сега у нас е „ нападението върху собствеността, заграбването на благосъстоятелност ”.„ Започна от 2002 година и непрестанно е процедура в страната. Това е елиминиране на остарелия притежател и лишаване от него на неговите активи в интерес на други лице. В България става благодарение на прокуратурата, държавната машина. Това е неприемливо ”, съобщи Костов. Той даде за образец заводът „ Емко ”. До решение по проблема се е случило с помощта на служащите и тяхната опозиция. „ Това е оттегляне ”, съобщи Костов. Според него министърът на стопанската система не схваща какво предизвиква и не сме подготвени за еврозоната.

Що се отнася до войната сред институциите, Костов съобщи: „ Не знаем какво тъкмо става зад кадър в този спор сред институциите, виждаме единствено външната страна. Съдим за позициите им от медийните изяви на Борисов и Радев ”. Ако този спор не бъде преодолян преди председателството ни на Европейски Съюз, ще „ потвърдим тезата на Кремъл, че България не е за Европейския съюз, а е част от съветския свят ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР