Безспорно каймата е един от онези продукти, които най-често използваме

...
Безспорно каймата е един от онези продукти, които най-често използваме
Коментари Харесай

Никога не правете това с каймата

Безспорно каймата е един от тези артикули, които най-често използваме в кухнята. С нея можем да приготвим редица вкусни ястия, които да се харесат на всички, обиколили към трапезата. Знаете обаче, че при овкусяване, подготовка и термична обработка за всеки един артикул, в това число и за каймата, си има специфики и тънкости, които е добре да усвоим.

Днес ще ви срещнем с главните правила, които да спазвате, когато решите да приготвяте ястия с кайма, написа actualno.com. Ето какви са те:

Никога не замразявайте каймата в истинската ѝ опаковка

Това е първото нещо, на което да отдадете внимание. Каймата в никакъв случай не трябва да се замразява в опаковката, в която сте я купили. Нашият съвет е да я обвиете във фолио, да я поставите в найлонов плик и едвам по-късно да я приберете във фризер за интервала от време, който желаете.

Никога не размразявайте в микровълнова фурна

Често допускана неточност от страна на домакините. В доста обстановки те вземат решение да реагират точно по този метод. Крайният резултат обаче по никакъв начин не е удовлетворяващ, тъй като външната част на каймата се размразява, а вътрешността ѝ остава ледена.

Затоплете съда, в който приготвяте каймата за ядене

Още един трик, който ще ви помогне за това ястието да се получи в действителност фантастично. Ако не затоплите съда, в който решите да овкусявате каймата, имайте поради, че нейният цвят ще се промени. Тайните трикове, които вършат всички ястия с кайма вълшебно вкусни

Не плакнете каймата преди самото готвене.

Как да размразявате кайма вярно?

Поредна неточност, допускана от даже и най-опитните домакини. Ако досега сте считали, че по този метод ще допринесете за елиминирането на бактериите в локалния артикул, помнете, че грешите. Това няма да се случи. За предпочитане е да не го вършиме, а вместо това даже да се опитате да изцедите каймата от непотребната вода, преди да я овкусите и метнете на тигана под формата на вкусни кюфтенца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР