Безсолната диета е известна от десетки години и ефективността й

...
Безсолната диета е известна от десетки години и ефективността й
Коментари Харесай

Безсолна диета

Безсолната диета е известна от десетки години и успеваемостта й е тествана от доста хора. Тя разрешава освен да се простите с непотребните килограми, само че да укрепите здравето си.

Тази диета не позволява потреблението на сол. Препоръчва се хора, които страдат от хронични болести, да се придържат към безсолната диета.

Готварската сол, която в действителност е натриев хлорид, освен овкусява храната, само че е и витално нужна за здравето на индивида.

Солта е съставен елемент на лимфата, на кръвта, както и на всички кафези и междуклетъчното пространство. Благодарение на солта е вероятен животът на доста кафези.

 Безсолна диета

Натриевите йони са нужни за естественото действие на организма и за изхвърлянето на остатъците на калия, които са доста нездравословни.

Добрият баланс на калий и натрий в организма поддържа нужното количество течности, контролира водата в тъканите, поддържа кръвоносните съдове в устойчиво положение.

Солта е източник за формиране на киселината на стомашния сок. Безсолната диета се съблюдава не повече от петнадесет дни, тя цели да освободи организма от остатъците на сол и на течности.

Те се натрупват в организма, тъй като постоянно злоупотребяваме със сол, без да се усетим. Солта съществува в доста артикули, а доста хора в допълнение подсоляват всяко ядене.

От остатъците на сол в организма се получават многопроблеми – атеросклероза, хипертония, исхемична болест. Дисбалансът на водно-солевата обмяна води до отоци и ненужно тегло.

Безсолната диета спомага за свалянето на десетина кг. По време на безсолната диета храната се употребява на 4-5 приема. Пържената храна се изключва, всичко се подготвя на пара или се вари.

Безсолната диета изключва всичко мазно и пържено, пушено и пикантно, мариновано и консервирано. Забранени са месните и рибните бульони, дивечът, свинското месо и тестените десерти. Тази диета не е подобаваща за лятото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР