Безплатен наръчник за бизнеса, във връзка с наредбата за забрана

...
Безплатен наръчник за бизнеса, във връзка с наредбата за забрана
Коментари Харесай

Безплатен наръчник помага на бизнеса да се справи със забраната на пластмасата



Безплатен справочник за бизнеса, по отношение на наредбата за възбрана на пластмасата за еднократна приложимост в България, пусна консултантска компания „ Основа “ на формалната си интернет страница. Това сподели за Радио Варна Симона Стелиянова от компанията.

Наръчникът е подобаващ за притежатели на заведения, хотели, физически и онлайн магазини и някои типове дребни производители. Полезна информация могат да открият и работещите в офис, които желаят да създадат средата по-зелена.

Безплатното издание дава отговори на доста въпроси измежду които - по какъв начин смяната ще се отрази на бизнеса, какви са идващите стъпки и практичните други възможности, които фирмите у нас могат да изберат? Какви благоприятни условия открива възбраната и какви са водещите международни практики, които можем да използван в България?

В края на 2021 година Министерството на околната среда и водите одобри “Наредба за понижаване на въздействието на избрани пластмасови артикули върху околната среда ”, посредством която транспонира инструкция на Европейски Съюз 2019/904.

Освен възбрана на 10 типа произведения от пластмаса за еднократна приложимост, тя включва и редица ограничения за ограничение на съответни артикули, които към момента нямат необятно публикувана екологична опция, нови условия за индустриален дизайн на артикули и техните опаковки, за разширена отговорност на производителя, както и следващи механизми за отчитане.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР