Безпилотни самолети ще осъществяват 24-часово наблюдение от въздуха, за да

...
Безпилотни самолети ще осъществяват 24-часово наблюдение от въздуха, за да
Коментари Харесай

Дронове ще участват в превенцията на горски пожари в Гърция

Безпилотни самолети ще реализират 24-часово наблюдаване от въздуха, с цел да откриват огнища на пожари в Гърция, оповестява в. „ Катимерини “. Първата община, която вкарва новата технология, обгръща обитаемоте места Вари, Вула и Вулиагмени южно от столицата Атина, съобщи Българска телеграфна агенция.

Гръцката гражданска отбрана възнамерява да разшири този тип предварителна защита и в други региони, в случай че се окаже, че тя сполучливо работи като система за ранно предизвестие и предотвратява разрастването на горските пожари до неуправляеми размери.

Разположени сред планината Имитос и морето, Вари, Вула и Вулиагмени са изключително уязвими на горски пожари, а в предишното са били и обект на умишлени палежи.

Безпилотните самолети, които следят региона от небето, са оборудвани с цифрови и термокамери, които изпращат изображения в действително време на своите водачи, както и с мегафони, посредством които ръководещите дроновете могат да предизвестяват, в случай че виждат подозрителна активност долу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР