Израел скоро ще вземе необходимите решения, за да спре атаките

...
Израел скоро ще вземе необходимите решения, за да спре атаките
Коментари Харесай

Израел се закани на Ливан да вземе мерки срещу Хизбула

Израел скоро ще вземе " нужните решения ", с цел да спре офанзивите от ливанската формация " Хизбула ". Това съобщи израелският външен министър Израел Кац. 

" Израел не може да разреши на " Хизбула " да продължи да нападна неговата територия и жители и скоро ще вземем нужните решения ", написа Кац в X (бивш " Туитър " ).

Въпреки че Кац не посочи естеството на тези решения, израелски публични лица неотдавна заплашиха огромна война против Ливан , в случай че бойците на " Хизбула " не се изтеглят от граничната зона на север от река Литани.

Във вторник израелската войска утвърди оперативни проекти за офанзива,  на фона на възходящото гранично напрежение с Хизбула.

" Хизбула " свързва прекратяването на своите офанзиви против Израел с края на войната на Израел в Ивицата Газа, която стартира на 7 октомври 2023 година
 Израел удари оръжеен склад на
Израел удари оръжеен склад на " Хизбула "

Свален е дрон

Кац също прикани " свободния свят " да " застане абсолютно " с Израел във войната му против това, което той разказа като " оста на злото ", водена от " Иран и радикалния ислям ".

" Нашата война е и ваша война ", продължи Кац, потвърждавайки, " опасността на Насрала за Кипър е единствено началото. "

Генералният секретар на Хизбула Хасан Насрала сподели в сряда, че Израел възнамерява да употребява летищата и въздушното пространство на кипърските гърци, в случай че личните му летища бъдат атакувани при положение на пълномащабна война с Ливан.

Той предизвести, че островът, ситуиран западно от Ливан, ще бъде третиран като " зложелател " при подобен сюжет.

В отговор държавното управление няма желание да се намесва в сегашния спор в каквото и да е качество.

Напрежението се увеличи по границата на Ливан с Израел на фона на трансграничните офанзиви сред Хизбула и израелските сили, до момента в който Тел Авив продължава със смъртоносната си атака против линията Газа, която умъртви над 37 450 души от предишния 7 октомври.
 Гутериш за войната в Ливан: Светът не може да разреши втора Газа
Гутериш за войната в Ливан: Светът не може да разреши втора Газа

По думите му, мироопазващите сили на Организация на обединените нации работят за усмиряване на обстановката

Организация на обединените нации предизвести в петък Израел и " Хизбула ", че светът не може да разреши " втора Газа " в Ливан. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР