Безконтролното изливане на средства в Нюкасъл изглежда няма да се

...
Безконтролното изливане на средства в Нюкасъл изглежда няма да се
Коментари Харесай

Клубовете от Висшата лига блокираха спонсорите на Нюкасъл

Безконтролното изтичане на средства в Нюкасъл наподобява няма да се състои или най-малко не във типа, в който бе допустимо до напълно скоро. Причината е, че клубовете от британската Висша лига гласоподаваха на общо заседание краткотрайното заледяване на спонсорските контракти, свързани със притежателите на всеки един от тях, научихме от Sky Sports.

18 от 20-те отбора гласоподаваха „ За “ концепцията безконтролното изсипване на средства да бъде спряно, тъй като терзанията, че новите притежатели от Саудитска Арабия ще вложат няколко стотин милиона за селекция още през зимата. От „ Сейнт Джеймсис Парк “ бяха срещу, а босовете на Манчестър Сити се въздържаха.

В момента разпоредбите за „ Финансов феърплей “ разрешават на всеки един клуб от елитната дивизия на Англия да натрупа отговорности в не по-голям размер от £105 млн. за интервал от 3 години. Това предписание обаче се заобикаля прекомерно елементарно, когато притежателите стават спонсори на своите клубове през други свои компании. Така на процедура дългът може и да бъде преправен на облага, в случай че разноските на даден тим са по-ниски от приходите от спонсорски контракти. Именно това е схемата, която ползват в Манчестър Сити, откогато арабските притежатели поеха контрола върху.

Забраната за сходни контракти ще бъде в действие в границите на месец, като в този интервал се чака изменение в закона, с което да се наложат известни предели.

Опасенията са, че разликата сред богатите и бедните клубове във Висшата лига ще стане още по-осезаема.

Тук е моментът да напомним, че конкуренцията в шампионата спада все по-осезаемо с времето. Манчестър Сити печели купата през 2017/18 с цели 100 точки на върха, а година по-късно отстъпва от този връх със скромните 98 точки. Именно през лятото на 2017 година бяха изхарчени общо €317,5 млн. за прехвърляния, като цели шестима дойдоха за суми сред €30-65 млн.

Представителите на принц Мохамед бин Салман обявиха недвусмислено, че се целят в шампионската купа с инвестицията си в Нюкасъл, което значи, че в актуалната конкуренция ще са нужни годишни вложения от по няколко стотин милиона, като включително не включваме разноските за заплати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР