Безхаберието и бездействието на чиновниците в Министерството на културата за

...
Безхаберието и бездействието на чиновниците в Министерството на културата за
Коментари Харесай

Сдружение Зограф с нов въпрос към министър Минеков

Безхаберието и бездействието на служителите в Министерството на културата за следващ път демонстрира, че свободните актьори все по този начин скандално са подценявани от властимащите, означават от гражданското съдружие.

Вместо да се погрижи за самостоятелния културен бранш и артистите на свободна процедура, в разгара на четвъртата COVID-вълна служебният министър Велислав Минеков си провежда екскурзия на държавни разходи до Париж, с цел да си направи селфита и фотоси за спомен пред „ опакованата “ Триумфална арка. Това установяват с отвращение от Сдружение " Зограф ".

Обещанията, че Министерството на културата най-накрая ще извърши задължението си да изготви Регистър на заетите в самостоятелния културен бранш и артистите на свободна процедура у нас, които са измежду най-засегнатите от ограниченията за ограничение разпространяването на ковид, по този начин и си останаха единствено и само в областта на голите обещания, декларират от съдружие „ Зограф “.

Безхаберието и бездействието, демонстрирани от служителите в Министерството на културата, за следващ път демонстрира, че свободните актьори - музиканти, артисти, художници, писатели и сценаристи, все по този начин скандално са подценявани от властимащите, означават от гражданското съдружие.

Липсата на настоящ Регистър на артистите и създателите на свободна процедура при сегашната усложнена епидемиологична конюнктура, провокирана от навлизането ни в най-критичната фаза на четвъртата Коронавирус вълна, освен заплашва активността на целия самостоятелен културен бранш, само че и безусловно слага под въпрос оцеляването му, защото неговите представители не са наети на непрекъснати трудови контракти, не са и чиновници на културни институти на обществена прехрана с обезпечени заплати и бонуси, заради което в разгара на пандемията не могат да получат съответна финансова поддръжка от страната, акцентират от „ Зограф “.

В тази връзка настояваме служителите на бул. „ Стамболийски “ 17 да излязат от своя латентен сън и да изготвят в най-кратки периоди въпросния Регистър, с цел да могат още тази есен артистите и създателите на свободна процедура у нас да разчитат най-малко на една алегорична помощ от страна на държавните институции, акцентират от гражданското съдружие.

От „ Зограф “ упорстват също по този начин министър Велислав Минеков да прояви най-малко дребна, обикновена съпричастност към проблемите на самостоятелния културен бранш и да ограничи краткотрайно най-малко от кумова срама служебните си командировки в чужбина, пътните и дневните за които, както е известно, са напълно от джоба и за сметка на българския поданик, оповестява Епицентър.

Не разбрахме какво наложи служебният министър на културата посред пандемията да бие път чак до Париж и да разпраща по медиите и на отрасловите публицисти информация какви фотоси за спомен си е направил пред „ опакованата “ по план на Кристо и брачната половинка му Жан-Клод Триумфална арка, означават от съдружие „ Зограф “.

Откъдето и да я погледнеш, въпросната служебна командировка на господин Минеков до Франция със селфитата му до Триумфалната арка наподобява като една приятна екскурзия на гърба на данъкоплатците и е индикативен образец за нецелесъобразно харчене и пилеене на обществени средства от властимащи, заключават от сдружението.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР