Без водачът да докосва волана, електрическата кола се придвижва на

...
Без водачът да докосва волана, електрическата кола се придвижва на
Коментари Харесай

Това е „липсващото звено“ на електромобилите

Без лидерът да допира кормилото, електрическата кола се придвижва на личен ход към станцията за зареждане. Ала никой няма да я включи. Вместо това батерията ѝ ще бъде сменена с нова. Странната станция се намира в Норвегия, само че принадлежи на китайския производител на електрически коли Nio.

Технологията към този момент е необятно публикувана в Китай, само че новата станция за промяна на батериите, ситуирана южно от Осло, е първата в Европа. Nio се надява, че концепцията за промяна на цялата батерия ще се хареса на клиентите, които се тормозят от вероятността силата в електрическите автомобили им да свърши „ тъкмо когато не би трябвало “. А зареждането си остава една от огромните спънки пред елетромобилите – лишава доста време.

Посещението на станцията за промяна на батерията става с резервация посредством смртфон приложение. След това колата би трябвало да бъде паркирана на обозначеното място. Болтовете се отстраняват, батерията автоматизирано се изважда изпод и се заменя с изцяло заредена. Всичко лишава по-малко от 5 минути.

„ Не стоите на открито и не ви трябват 30 до 40 минути [както вършиме, когато презареждате]. Така че е по-ефективно “, споделя Еспен Бирял, управител по зареждане и интервенции на Nio в Норвегия. „ Няма утежняване на качеството на батерията. Винаги получавате здрав батерия. Така че можете да карате автомобила дълго време “.

Станцията за подмяна на батериите може да обработи до 240 коли дневно. Nio си партнира и с енергийния колос Shell, с цел да построи сходни кътчета из цяла Европа, с упоритостта да конфигурира 1000 станции до 2025 година „ Това ще бъде мрежа, която ви разрешава да шофирате из цяла Европа “, споделя Бирял.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР