Без съмнение, всеки се е замислял за чудото Бермудски триъгълник.

...
Без съмнение, всеки се е замислял за чудото Бермудски триъгълник.
Коментари Харесай

Мистерията на Бермудския Триъгълник

Без подозрение, всеки се е замислял за чудото Бермудски триъгълник. Това е една от най-великите мистерии съществуваща в наши дни: регион в Атлантическия Океан, сред Бермудските острови, Маями /Флорида/ и Сан Хуан /Пуерто Рико/, където кораби и самолети освен не престават да изчезват, само че продължава да няма и пояснение за това.

Хелоун, 1991 година, радарни контрольори ревизират и препроверяват това, което одеве са видели. Мястото на обхват на радара е празно сега. Навсякъде другаде всичко наподобява обикновено. Рутинният трафик протича несмущаван. Но мигове по-рано те са следели Груман Кугър джет. Пилотът е Джон Верди. Той и тренирания втори водач Пол Лукарис летят към Талахас.

По приемника на летателния център се чува през пращене гласът на Верди, който желае позволение за нанагорнище. Разрешението е обещано бързо и турбо джетът е засечен да се изкачва от 25300 фута до надморска височина 29000. Всичко наподобява обикновено. Те към момента се изкачват. Верди към момента не е докладвал по радиопредавателя за новата си височина. Радарът продължава да следи самолета, до момента в който по някаква незнайна причина, те просто изчезват. Верди и Лукарис не дават отговор повече на позвъняванията. Не изпращат и сигнал за злополучие, с цел да покажат съществуването на някакъв проблем. Диаграмите от радарните наблюдения удостоверяват нещо извънредно: самолетът не е уловен да губи височина или да пада в морето, той посто е липсващ. И това е един от многото мистериозни случаи към тъй наречените Бермудски Триъгълник.

Още един добре прочут случай през 1962 година демонстрира ясно, че би трябвало да се създадат проучвания, с цел да се разкрие мистерията.

Отново взе участие аероплан, датата е 8 януари 1962 година Огромен, с 4 мотора KB-50 въздушен танкер е на път от Източния бряг на Съединените щати към Лаес, Азорските острови. Капитанът, майор Боб Тауни, рапортува в упования миг. Всичко звучи обикновено. Но той, неговият 8 членен екипаж и огромният танкер в никакъв случай не доближават Азорските острови.

Медиите излъчват, инфрмирани от Брегова защита, че огромно петролно леке се е появило на 300 благи от Норфолк, Вирджиния по хипотетичния маршрут на самолета. Но това е единствената улика открита в миналото. Въпреки, че в никакъв случай не е било потвърдено, общественото подозрение е че танкерът и квалифицираният му екип са срещнали ужасна и неочаквана гибел разбивайки се в морето. Въпреки това, отчетът - завършен месеци по-късно удостоверява, че нищо такова не се е случило. Тауни е бил ясно чут от Военоморски превоз часове след последното му обръщение. Това го слага на север от Бермудските острови, на стотици благи от мястото на петролните петна. За несъгласието е мъчно да се вини пресата, нито пък виновността е тотално на бреговата защита.

 Мистерията на Бермудския Триъгълник

Почти същото се случва и с всеки идващ случай. Докато се открият някакви доказателства, казусът към този момент е заглушен и е мъчно да се наблюдава в пресата.

Не повече от няколко изгубвания на самолети са били докладвани през последните 2 десетилетия, само че мистерията е цялостна. Базата данни на Националния съвет за сигурност на превоза разкрива, че към 75 самолета липсват. Статистиката на Бреговата защита сочи неналичието на над 2000 лодки.

И до наши дни разнообразни теории напомнят всички догатки по отношение на мистериозния Бермудски триъгълник, остарели и нови теории, някои прекомерно потресаващи...

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР