Bershire Hathaway, инвестиционната компания с капитализация от над 750 млрд.

...
Bershire Hathaway, инвестиционната компания с капитализация от над 750 млрд.
Коментари Харесай

Бъфет разкри инвестиция за 4.2 млрд. долара в HP

Bershire Hathaway, капиталовата компания с капитализация от над 750 милиарда $, разгласи в сряда, че от началото на седмицата, е закупила акции за над 400 млн. $ в Hewlett-Packard (HP), известен производител на принтери, преносими компютри и компютри.

Според данните, подадени до Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати, Уорън Бъфет е прибавил над 11 млн. акции от компанията за последните три дни, с което общата му инвестиция надвишава 120 млн. акции или 4.2 милиарда $ по отношение на затварянето на пазарите нощес.

Делът на Бъфет в HP, по отношение на капитализацията на сдружението от към 37 милиарда $, се равнява на над 11%. Акциите на HP се повишават с над 10% на фона на новините, като се обрисува да отвори сесията през днешния ден на най-високата си цена в историята.
Поскъпването на акциите на HP след затварянето на пазара нощес. Източник: Гугъл В серия от покупки
Според последния годишен доклад на Berkshire Hathaway, компанията ръководи активи за близо 350 милиарда $, измежду които акциите на компании като Apple и Coca Cola. Освен това сдружението разполага с над 150 милиарда $ капитал за вложения.
Реклама
Въпреки че Бъфет се оплака от неналичието на привлекателни вложения през февруари, като писа до акционерите в годишното си писмо, че той и дясната му ръка Чарли Мънгър намират " малко, което ни вълнува ", това е третата инвестиция на Berkshire за последния месец.

През март Бъфет закупи застрахователната компания Alleghany за над 11 милиарда $ и закупи акции за над 7.5 милиарда $ в Occidental Petroleum.

Според някои анализатори прибавянето на акции на HP към портфолиото на Berkshire алармира, че Бъфет към момента залага на корпоративна Америка и американската стопанска система, даже когато съветската инвазия в Украйна покачва рисковете от по-бавен световен напредък и висока инфлация в близкото бъдеще.

Геймърската компания Activision Blizzard, която беше закупена от Microsoft за близо 70 милиарда $, e другa от по-скорошните вложения на Berkshire Hathaway. Според документи подадени до регулаторите, капиталовата компания е купила акции в Activison няколко седмици преди Microsoft да разгласи придобиването на 18 януари, след което котировките скочиха с над 25%.
Реклама Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР