Берое постигна втора поредна домакинска победа в efbet Лига. Заралии

...
Берое постигна втора поредна домакинска победа в efbet Лига. Заралии
Коментари Харесай

10 от Спартак Варна допуснаха обрат в Стара Загора

Берое реализира втора поредна домакинска победа в efbet Лига. Заралии се постановиха с 3:1 над Спартак Варна в мач от 10-ия кръг. Заралии трябваше да вършат поврат, откакто Здравко Димитров изведе „ соколите ”, които още след 180 секунди игра останаха с човек по-малко след пряк червен картон на Проспер Менди, напред в резултата в 19-ата минута. В 38-ата минута Абубакар Тунгара изравни, а четири по-късно Калоян Кръстев направи цялостен поврат. Крайният резултат оформи Серкан Юсеин в 62-ата минута. Попадение на Кръстев пък беше анулирано в 30-ата минута след намесата на ВАР.

Така тимът на Петър Хубчев събра 11 точки и заема 10-о място във краткотрайното класиране. Кризата при Спартак пък се задълбочава, откакто варненци са на дъното с едвам една точка.

Гостите останаха с човек по-малко още във 2-ата минута. Стив Траоре получи извеждащ пас зад защитата на " соколите ", при което беше фаулиран от Проспер Менди. Главният рефер Станислав Тодоров сподели пряк червен картон на бранител, защото Траоре оставаше очи в очи с вратаря. Малко по-късно пристигна и първата добра опция за гол пред Берое. Абел Анисе центрира отляво, а Абубакар Тунгара направи незабравим отскок и стреля с глава, само че Иван Дичевски се оправи.

Изненадващо Спартак излезе напред в резултата в 19-ата минута. Гостите проведоха отлична офанзива, при което Ивей Ромееш напредна с топката през центъра и пусна отличен извеждащ пас за Здравко Димитров. Нападателят надбяга Стилиян Николов и озовал се самичък против Иван Караджов вкара за 0:1.

Три минути по-късно топката стигна до Анисе в наказателното поле след подаване на Траоре, само че ударът на мадагаскареца беше блокиран. Секунди по-късно Пламен Димов не съумя да почисти добре и кълбото се озова в Анисе, чийто шут от 5-6 метра беше неакуратен.
След половин час игра гол на Берое беше анулиран. Траоре получи в наказателното поле и съумя да резервира топката, след което откри Кръстев на дузпата, а нападателят незабавно насочи удар в долния десен ъгъл. След намесата на ВАР обаче попадението не беше прието поради засада в зародиша на офанзивата. В 37-ата минута Симеон Мечев насочи подъл удар от далечна отдалеченост, само че Дичевски съумя да се оправи.

Минута по-късно заралии изравниха. Велислав Боев сбърка отляво пред наказателното поле, което разреши на Рука да му отнеме топката. Португалецът откри Абубакар Тунгара, а малиецът с шут в долния десен ъгъл от десетина метра вкара за 1:1.

В 42-ата минута домакините стигнаха до цялостен поврат. Рука асистира за повторно в мача, откакто напредна отляво и качи топката на главата на Калоян Кръстев, а нападателят стреля в далечния ъгъл за 2:1.

В началото на втората част Берое можеше да реши всичко в мача, само че Юсеин не съумя да засече центриране на Траоре отдясно. В 62-ата минута натискът на домакините докара до трето попадение. Кръстев не съумя да уцели топката в наказателното поле, а кълбото се озова в Юсеин. Халфът откри кулоар за пукотевица и с диагонален шут вкара за 3:1.

В 80-ата минута Дичевски се намеси след удар от междинна отдалеченост на Траоре, а по-късно Кръстев не съумя да направи добавка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР