Самолетът на Асоциацията на авиокомпаниите Юнайтед еърлайнс със 153 души

...
Самолетът на Асоциацията на авиокомпаниите Юнайтед еърлайнс със 153 души
Коментари Харесай

На косъм от трагедия: Двигател на самолет се запалва по време на излитане

Самолетът на Асоциацията на самолетните компании " Юнайтед еърлайнс " със 153 души на борда е прекъснал излитането си, откакто моторът се е запалил.

(Във видеото може да научите повече за: Дъжд от парчета над Денвър след повреда на самолет)

На трагично видео, снимано от пасажер, се вижда по какъв начин черен пушек излиза отдолу под лявото крило, когато самолетът стартира да набира скорост на пистата на интернационалното летище " О'Хеър " в Чикаго. Самолетът е трябвало да излети за Сиатъл към 14:00 ч. в понеделник, само че полетът е трябвало да бъде пресечен и 148 пасажери и петима членове на екипажа са били принудени да се изтеглят.

Инцидентът се случва, откакто през последните месеци авиокомпанията претърпя поредност от съществени проблеми, като полетите бяха наранени от проблеми с поддръжката, канализация, която се стичаше в салона от претъпкана тоалетна, щета на мотора и аероплан, който се плъзна от пистата след кацане.

Няма данни за потърпевши.

След необятно публикуваните известия за другите произшествия основният изпълнителен шеф на " Юнайтед еърлайнс " Скот Кърби изпрати имейл до клиентите през март, с цел да ги увери, че самолетната компания е в сигурност и че " тези произшествия привлякоха вниманието ни и изостриха фокуса ни ".

Пътникът Иван Палоалто показа с осведомителната организация Storyful клип от последния случай, който по-късно беше споделен от други новинарски организации в X, някогашния Twitter.

Палоалто споделя пред Storyful, че е чул детонация, до момента в който самолетът се е подготвял за политане, и прибавя: " Усетих удара в прозореца си. Когато погледнах, моторът гореше и от него излизаше пушек. "

Когато пасажерите се изтеглят от самолета Airbus A320, те са посрещнати от лекари и екипи на пожарната.

Говорител на самолетната компания заяви на Newsweek в имейл в ранните часове на вторник сутринта: " Полетът на Юнайтед 2091 от Чикаго до Сиатъл беше занимателен преди излитането заради проблем с мотора, на който нашият локален наземен екипаж и спешните екипи неотложно се стопираха. Самолетът беше изтеглен до изхода, пасажерите бяха освободени обикновено и не се оповестява за пострадвания. Работим за обезпечаване на различни условия за пътешестване на клиентите. "

" Юнайтед еърлайнс " не е единственият транспортьор, който е попадал в новините поради проблеми с полетите. През последните месеци необятно се съобщаваше за близко разминаване сред самолети, съществени проблеми с турбуленцията и проблеми с недисциплинирани пасажери.

В реалност обаче специалистите упорстват, че пътуването със аероплан е безвредно и съгласно държавните данни е статистически по-безопасно от пътуването с автомобил.

" Мисля, че хората пропущат по-важния миг, като се стопират на тези произшествия. Статистически видяно, комерсиалните въздушни транспорти в никакъв случай не са били по-безопасни. Големите произшествия през днешния ден са малко и рядко срещани, до момента в който в старите времена всяка година се случваха по един или повече. Хората не схващат това ", споделя създателят и водач Патрик Смит пред Boston Globe.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР