Берлин обяви план с името Солидарност и суверенитет като основа

...
Берлин обяви план с името Солидарност и суверенитет като основа
Коментари Харесай

Европредседателството на Германия - с цел за откъсване на ЕС от орбита на САЩ и зависимостта от Китай

Берлин разгласи проект с името " Солидарност " и суверенитет като основа за председателството на Германия на Европейски Съюз, започващо на 1 юли, написа уеб страницата EurActiv.
Външният министър на Германия Хайко Маас изложи целите на Берлин в специфична тирада. Според него, е доста значимо Европейския съюз да работи за по-голяма самостоятелност в изискванията на битка за международно превъзходство сред Съединени американски щати и Китай.
Германия поема ротационното председателство в миг, в който би трябвало да се контракти съглашението за връзките с Англия след Брекзит и да се посочи позицията на Общността в опълчването Съединени американски щати - Китай.
Хайко Маас назова единната позиция на Европейския съюз във връзка с политиката на Китай " въпрос от най-висока значимост ", изключително като се има поради следствието на това по какъв начин стартира епидемията от ковид и какви дейности подхваща Пекин против автономията на Хонконг.
Предвид нормалното държание на дипломатичния Хайко Маас, тези изказвания могат да се смятат като по-твърди от това, на което сме привикнали, разяснява EurActiv.
У дома държавното управление в Берлин е подложено на критика, че не се изправи против решението на Пекин да вкара нови, противоречиви закони в Хонконг, като някои представители на опозицията даже желаеха Германия да отзове посланика си в Китай.
След като даде за образец появилата се потребност Китай да доставя на Европа здравно съоръжение от първостепенна значимост, немският външен министър акцентира още няколко области, в които Европа би трябвало да стане по-независима: 5G технологията, сървърите и технологиите за запазване на информация, логистиката, енергийните и естествените запаси.
Германия ще ръководи Европейски Съюз и по време на изборите за президент в Съединени американски щати през ноември. Маас сподели, че Европа се нуждае от " градивен дневен ред, с който да посрещне идната администрация на Байдън или втората администрация на Тръмп ". Маас акцентира i потребността на Европа от по-голяма самостоятелност от Съединени американски щати, изключително в областта на защитата.
" Трябва да мислим за способи по-добре да направляваме споровете в нашия район, даже без Съединени американски щати ", споделя немският външен министър.
Тези мнения идват на фона на решението на Съединени американски щати да изтегли една трета от бойците си от Германия. Две седмици откакто The Wall Street Journal писа за този проект, Доналд Тръмп удостовери на съвещание на кабинета му на 16 юни, че ще бъдат изтеглени 9500 бойци.
Маас сподели, че по-голяма самостоятелност от Съединени американски щати в региона на защитата е нужна, без значение от изхода на изборите в Съединени американски щати през ноември. Но наблюдаващи настояват, че възможна победа на Джо Байдън ще върне връзките Съединени американски щати - Европа в предходните им рамки. Хайко Маас обаче не е оптимист за това. Наскоро германецът съобщи: " Всеки, който счита, че възможна победа на Демократическата партия, ще върне нещата в трансатлантическото партньорство в старите коловози, подценява настъпилите структурни промени. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР