Берлин. Лимитирана колекция от златни монети с лика на все

...
Берлин. Лимитирана колекция от златни монети с лика на все
Коментари Харесай

ТАСС: В навечерието на изборите – в Германия пуснаха златни сувенирни монети с портрета на Меркел

Берлин. Лимитирана сбирка от златни монети с лика на към момента сегашния канцлер на Федерална Република Германия Ангела Меркел беше издадена в Германия в навечерието на изборите за Бундестаг. Цената на неповторимия сувенир, както е обявено на уеб страницата на колекционерската къща MDM, е 49,95 евро, предава TACC .

Монетата е направена от 999-каратово злато. Теглото на продукта е 0,58 грама, размерът -, 12,5 мм. Сувенирът изобразява сегашния водач на немското държавно управление и годината 2005-та. Тогава тя встъпи за първи път на канцлерския пост.

Тиражът на монетата е 5 хиляди екземпляра.

Ангела Меркел (моминското име на Каснер) е родена на 17 юли 1954 година в Хамбург в фамилията на лутерански свещеник и преподавател. През 2000 година тя става ръководител на партията Християндемократически съюз (ХДС) (първата жена в историята на ХДС, която заема този пост). През 2002-2005 година оглавява фракцията на Съюза (ХДС/ХСС). На 22 ноември 2005 година Бундестагът я избира за канцлер на Федерална република Германия.

Парламентарните избори в Германия ще се проведат на 26 септември. Победилата политическа мощ ще има право да сформира държавно управление, а лидерът на нейната партийна листа, с сполучливото образуване на кабинет от министри, ще го оглави. Според последните изследвания ГСДП с претендента си Олаф Шолц води с минимално преимущество, следвана от консервативния Съюз (ХДС/ХСС) с Армин Лашет. Ангела Меркел има намерение да напусне политиката след приключване на мандата си.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР