Белият дом одобри продажба на оръжия с прецизно насочване на

...
Белият дом одобри продажба на оръжия с прецизно насочване на
Коментари Харесай

Белият дом одобри продажба на оръжия на Израел за 735 млн. долара

Белият дом утвърди продажба на оръжия с точно ориентиране на Израел на стойност 735 милиона $, заяви „ Вашингтон пост “.
„ Администрацията на американския президент Джо Байдън, на фона на, утвърди продажбата на американски оръжия с точно ориентиране на Израел в размер на 735 милиона $ “, написа вестникът, базирайки се на висшестоящи източници.
 Командир на „ Ислямски джихад “ премахнат от израелски удар Командир на „ Ислямски джихад “ премахнат от израелски удар
Командирът на по този начин наречената Северна бригада „ Сарая Ал-Кудс “ („ Рота на Йерусалим “), въоръженото крило на палес...
Според него конгресът на Съединени американски щати е бил публично известен за идната договорка на 5 май, т. е. към седмица преди палестинското придвижване „ Хамас “ да стартира да нанася удари по израелска територия.
Основната част от препоръчаната продажба е от муниции за директни офанзиви или JDAMS, които трансформират по този начин наречените „ тъпи ” бомби в точно ръководени ракети.
Израел, който в предишното е закупил обилни количества JDAMS, съобщи, че са с точно ориентиране, с цел да се избегне поразяване на цивилни, като упрекна „ Хамас “, че употребява цивилни в мощно популации анклав като жив щит.
Бившият президент Доналд Тръмп наложи несъгласие на три резолюции, признати от Конгреса през 2019 година, с цел да спре продажбите на оръжия в интерес на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, откакто Камарата и Сенатът гласоподаваха за блокиране на оръжейните покупко-продажби на стойност над 8 милиарда $.
 28 американски сенатори с апел за неотложно преустановяване на огъня сред „ Хамас “ и Израел 28 американски сенатори с апел за неотложно преустановяване на огъня сред „ Хамас “ и Израел
Група от 28 американски сенатори-демократи прикани израелската войска и палестинското придвижване „ Хамас “ да реализират незабавн...
Говорител на комисията по външни работи на Народното събрание удостовери, че на 5 май Конгресът е бил известен за комерсиалната договорка, в която Boeing ще даде оръжията на Израел. Но някои предствители на вънщното министерство са били сюрпризирани през уикенда, когато за първи път са научили за продажбата, съгласно източник, осведомен с частните диалози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР