Белград. В сътрудничество с Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA),

...
Белград. В сътрудничество с Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA),
Коментари Харесай

Euractiv: „Еър Сърбия“ първа тества ваксинационните паспорти

Белград. В съдействие с Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), Air Serbia ще стартира да тества IATA Travel Pass, ново мобилно приложение, което оказва помощ на пасажерите да ръководят пътуванията си елементарно и несъмнено, в сходство с държавните условия за тестване или имунизация на COVID-19, оповестява Euractiv.

Сръбската самолетна компания заяви в сряда, че ще бъде една от първите няколко европейски страни, които ще се причислят към световната самодейност, целяща да отвори още веднъж безкарантинните граници, осигурявайки безвредно пътешестване и възобновяване на туризма и самолетните компании.

Първият стадий на тестване на приложението ще включва полети на Белград - Цюрих на Air Serbia и ще отнеме няколко седмици за осъществяване.

IATA Travel Pass ще даде опция на пътуващите да съхраняват и ръководят данни, свързани с резултатите от тестванията за COVID-19 на своите мобилни телефони и да споделят своя тестван статус с самолетна компания, преди да стигнат до летището.

Приложението ще предлага и обновена информация за здравните разпореждания за COVID-19, а пътуващите ще могат да ревизират дали дават отговор на най-новите условия за влизане, избрани от страната им по предназначение.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР