Белград. Сдружението на екологичните организации на Сърбия организира в събота

...
Белград. Сдружението на екологичните организации на Сърбия организира в събота
Коментари Харесай

Радио „Свободна Европа“: Нови екологични протести в Сърбия

Белград. Сдружението на екологичните организации на Сърбия провежда в събота нови блокади в цялата страна в символ на митинг против добива на литий и плана на компанията „ Рио Тинто “ „ Ядар “. Според кореспондента на Македонската осведомителна организация (МИА) е имало леки произшествия в Белград наоколо до Сава център и в Нови Сад покрай автомагистралата Белград-Суботич, защото някои водачи, чиито транспортни средства са били спрени поради блокадата, са се пробвали да се разправят вербално, а някои и физически да с протестиращите, осведоми македонската редакция на Радио “Свободна Европа ” .

Организаторите на блокадата оповестиха радикализация на митингите за идната седмица. Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич сподели по-рано в събота, че държавното управление на страната е покрай решението да анулира всичко, обвързвано с „ Рио Тинто “, и да отнеме всички позволения, дадени на тази компания.

През ноември и декември в Сърбия бяха проведени всеобщи блокади поради неодобрение от плана Рио Тинто, както и спорни закони за отчуждаване на земя и референдум, след което законът за отчуждаване беше отдръпнат.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР