Белград/Пловдив. Надпис, гласящ Сърби на върби“ бе изписан на латиница

...
Белград/Пловдив. Надпис, гласящ Сърби на върби“ бе изписан на латиница
Коментари Харесай

„Политика“ : МВнР на Сърбия призова компетентните органи в България да реагират на инцидента с почетното консулство в Пловдив

Белград/Пловдив. Надпис, гласящ „ Сърби на върби “ бе изписан на латиница на постройката на Почетното консулство на Република Сърбия в Пловдив, оповестиха от Министерството на външните работи в Белград и приканиха способените органи в България да реагират незабавно и да намерят виновника за този притеснителен случай, означават в редакцията на електронното издание на сръбския всекидневник „ Политика “ .

В изказване на министерството се споделя, че сръбското посолство в София е уведомило публично българското външнополитическо за този „ вандализъм и категоричен акт на ненавист “.

„ Това е зов, под който са осъществени най-чудовищните всеобщи закононарушения против сръбския народ през Втората международна война на територията на бившето нацистко създание - Независимата страна Хърватия - и което е шовинистичен лозунг по време на изгонването на сръбското население от Република Хърватия в интервенциите „ Флаш “ и „ Буря “, се показва в известието.

От Министерство на външните работи в Белград са уверени, че това не е провокация от български жители, защото „ нашите страни и нации са открили високо равнище на доверие и другарски връзки “, заради което, както се споделя в текста, във ведомството имат вяра, че бързата и решителна реакция ще хвърли светлина върху случая и ще притегли причинителя под отговорност.

Превод и редакция: Тереза Герова

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР