Белград отказва да предаде на България Цветан Василев, защото той

...
Белград отказва да предаде на България Цветан Василев, защото той
Коментари Харесай

Цветан Василев бил спонсор на сръбския президент

Белград отхвърля да съобщи на България Цветан Василев, тъй като той финансира партията на сръбския президент Александър Вучич. Банкерът финансира и Сръбската социалистическа партия на външния министър Ивица Дачич. Това разгласи някогашният сръбски министър председател и водач на Нова партия Зоран Живкович, представен от БГНЕС.
„ Белград отхвърля да съобщи на България Цветан Василев, тъй като той финансира Сръбската прогресивна партия на Вучич и Сръбската социалистическа партия на Дачич. На Василев беше разрешено да приватизира стъкларския цех в Парачин. И това не бе елементарна корупционна скица. Това бе на ръба на законното и нямаше да стане, в случай че нямаше закрилата на страната “,е коментирал Живкович в постройката на Скупщината. Той е посочил и фотоси на банкера с някогашния президент на сърбия Томислав Николич, с цел да онагледи горещтие връзки на банкера. 

„ Николич не беше просто до него. Те си говореха. Той му бе спонсор, а къде беше оня (Александър Вучич)? И той беше там. По-късно заводът банкрутира, отговорностите му бяха опростени “, сподели още Живкович. Той прикани Вучич  неотложно да отговори на настояването на правосъдните управляващи за изгонване и на жалбите от района, тъй като сходни случаи спъват евроинтеграцията на Сърбия. 

Живкович насочва обвиняванията си ден откакто основният прокурор изиска подпомагане от европейските институции за изгонването на Цветан Василев от Сърбия. Банкерът е в западната ни съседка от 6 години. Това не е първият път, в който повдигат обвинявания за политически чадър над Василев. Самият Вучич е отхврълял пободни изказвания, като за него се твърдеше, че е в обтегнати връзки с Цветан Василев. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР