Белград. От 2024 г. бялото ще стане единственият задължителен цвят

...
Белград. От 2024 г. бялото ще стане единственият задължителен цвят
Коментари Харесай

„Политика“ : Бял ще бъде единният цвят на такситата в Белград

Белград. От 2024 година бялото ще стане единственият наложителен цвят за всички таксита в сръбската столица. Решението за това в четвъртък би трябвало да бъде утвърдено от депутатите на градския парламент на Белград, написа локалното издание „ Политика “ .

Властите в Белград се стремят да подобрят качеството на таксиметровите услуги в столицата и да основат по-удобни условия за работа на самите водачи. Затова съгласно заместник-кмета на сръбската столица Горан Весич секторът на таксиметровите услуги ще дава отговор на европейските стандарти.

„ Първата смяна ще се отрази на външния тип на колите - в случай че в четвъртък градският парламент утвърди съответното решение, не по-късно от три години по-късно всички белградски таксита ще би трябвало да са в бял цвят. Шофьорите ще могат да продължат да работят в разнообразни компании, което проличава от техните емблеми и лога “, сподели Весич.

Идеята за въвеждане на обединен цвят за градските таксита се поддържа и от синдикатите.

„ Еднородният цвят на колите е образно значим за самите пасажери, тъй че когато видят колата, те сигурно знаят, че това е такси. Таксиметровите водачи са получили забележителна финансова помощ от страната за възобновяване на автомобилния парк. Така че нямахме причина да отхвърлим концепцията им за бели коли. Освен това Белград постоянно е бил именуван „ бял “ град “, изясни Александър Белич, ръководител на сръбската асоциация на такситата, в изявление за „ Политика “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР