Белгийското правосъдие отказа да изпълни европейските заповеди за арест, издадени

...
Белгийското правосъдие отказа да изпълни европейските заповеди за арест, издадени
Коментари Харесай

Белгия отказа да екстрадира каталунски лидери

Белгийското правораздаване отхвърли да извърши европейските заповеди за арест, издадени от Испания през март против трима някогашни членове на каталунското управление, свалено след осуетения опит за разединение на региона в края на 2017 година, съобщи AFP.

Заповедите за арест против някогашните министри сепаратисти Меричел Серет, Антони Комин и Луис Пуч, които са в заточение в Белгия от края на октомври, са "незаконосъобразни ". Тримата остават на независимост.

"Камарата на съвета споделя мнението на прокурора и отбраната, съгласно които не съществуват национални заповеди за арест, отговарящи на наличието на европейските заповеди за арест ", съобщи в официално съобщение фламандскоезичният съд в Брюксел.



Първите заповеди за арест, издадени от Испания през октомври, бяха оттеглени няколко седмици по-късно за всеобща изненада. Но защото политическата рецесия сред Мадрид и Барселона продължи, на 23 март бяха издадени нови заповеди за арест на някогашните каталунски ръководители, отишли в заточение в Белгия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР