Белгийските здравни власти потвърдиха в петък, че са идентифицирали първия

...
Белгийските здравни власти потвърдиха в петък, че са идентифицирали първия
Коментари Харесай

Белгия потвърди първия случай на новия вариант на COVID-19 в Европа! ЕС свиква спешна среща

Белгийските здравни управляващи потвърдиха в петък, че са разпознали първия случай на новия вид на Covid-19 в страната и в Европа.

Министърът на опазването на здравето Франк Ванденбруке съобщи, че въпросното лице, което не е имунизирано, е дало позитивна проба на 22 ноември след завръщането си от и прикани обществеността " да не се паникьосва ". Според белгийски вирусолог, инфектираният е дошъл на 11 ноември от Египет, а първите признаци са се показали 11 дни по-късно.

Белгия към момента не е оповестила прекъсване на пътуванията от Южна Африка по отношение на разновидността, за разлика от редица други европейски страни.

Премиерът Александер Де Кро сподели, че държавното управление вкарва спомагателни ограничения, като 10-дневна карантина за белгийски поданици, които се връщат от района, както и възбрана за влизане за чужденци, идващи от Южна Африка, макар че той не посочи кои африкански страни ще бъдат наранени.

Белгийските управляващи оповестиха в петък нов кръг от ограничения против Covid-19, защото броят на инфектираните продължава да нараства, като среднодневният брой през последните седем дни доближи 16 761. Премиерът Александер Де Кро съобщи, че заетостта в интензивните болнични отделения се е удвоила за една седмица и предизвести за нараснал напън върху здравната система като цяло.

Нощните клубове ще бъдат затворени, а питейните заведения и заведенията за хранене могат да останат отворени до 23.00 часа. Забранени са събиранията в затворени пространства, като се изключи сватби и погребения.

Правителството разгласи, че ще стартира въвеждането на бустерна имунизация в събота, като се стартира с популацията на възраст над 65 години и здравния личен състав и се надява " да имунизира оптималния брой хора до Коледа ". Новите ограничения влизат в действие в събота, а вероятните ограничения във връзка с учебните заведения са отсрочени за понеделник.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР