Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че въпросът за обединение на

...
Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че въпросът за обединение на
Коментари Харесай

Въпрос за обединение на Беларус и Русия няма, обяви Лукашенко

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че въпросът за обединяване на Беларус и Русия в една страна не съществува в дневния ред.

Той разгласи това на заседание за социално-икономическото развиване на страната през 2019 година и развиването на интеграцията, осведоми ТАСС, базирайки се на БЕЛТА.

" Ние с президента на Русия еднопосочно определихме, че през днешния ден няма подобен въпрос в дневния ред - за обединяване ", сподели президентът.

Лукашенко акцентира, че съюзът сред Беларус и Русия може да се развива на равноправна основа и че би трябвало да се удовлетвори волята на двата народа - Руската Федерация и Беларус.

По думите му, в случай че няма равноправна основа, няма съюз.

Според него има доста аргументи за какво не се повдига въпросът за обединяване на двете страни.

Русия може да се лиши от единствения си съдружник в западно направление в лицето на Беларус, в случай че страните не съумеят да реализират съглашение за отплата по отношение на данъците в петролната сфера, предизвести Лукашенко.

Той отбелязва, че отсъствието на договореност с Русия по проблема няма да е злополука за страната.

" Ако управлението на Русия избере подобен път на придвижване и изгуби единствения си съдружник в западното направление, това е неин избор. Ние не можем да ги принудим ", акцентира Лукашенко. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР