Беларуската държавна телевизия излъчи вчера видео, в което 26-годишният журналист

...
Беларуската държавна телевизия излъчи вчера видео, в което 26-годишният журналист
Коментари Харесай

Протасевич се призна за виновен

Беларуската държавна телевизия излъчи през вчерашния ден видео, в което 26-годишният публицист Роман Протасевич се признава за отговорен по обвинявания за образуване на всеобщи вълнения, съобщи БНР.

" Мога да заявя, че нямам никакви проблеми със здравето, отношението на чиновниците към мен е оптимално правилно и по закон. Сега не преставам да подпомагам на следствието и давам показания с самопризнания във връзка организацията на всеобщи вълнения в Минск ".

Дмитри Протасевич, татко на журналиста, има вяра обаче, че синът му е бил заставен да се признае за отговорен.

" Мисля, че са го принудили. Това не са негови думи, не е неговата интонация на говорене. Той се държи доста сдържано и виждате, че е нервозен. Много е евентуално носът му да е строшен, тъй като формата му е изменена и има доста пудра начело. Мисля, че евентуално е бил принуден да го направи. Синът ми не може да признае, че е основал всеобщи вълнения, защото той просто не е правил такова нещо. "

" Този възмутим случай и видеото с Протасевич, което наподобява записано под напън, са срамни офанзиви против политическото противоречие и свободата на словото ", съобщи в своя позиция американският президент Джо Байдън. Той осъди остро дейностите на Беларус и добави, че екипът му създава подобаващи варианти, с цел да може лицата, виновни за случая, да понесат съответни последици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР