Беларуската армия започна изненадващи военни учения за проверка на възможностите

...
Беларуската армия започна изненадващи военни учения за проверка на възможностите
Коментари Харесай

Изненада: Беларус започна мащабни военни учения

Беларус ката войска стартира изненадващи военни учения за инспекция на опциите ѝ за бързо реагиране при опасност, разгласи военното министерство на страната. Военните елементи и подразделения ще отработват „ въпроси на привеждане в бойна подготвеност, осъществяване на поход до посочени региони и осъществяване на учебно-бойни задания “, пише Mediapool.

Според министерството ученията не съставляват опасност за прилежащите страни, нито за европейската общественост като цяло. В продължение на няколко месеца Русия твърдеше също за военните си учения към границите на Украйна и на 24 февруари нахлу от три страни на територията на прилежащата страна.

Беларус е главен съдружник на Русия във войната в Украйна, като през цялото време на инвазията Минск даде базите и територията си на съветската войска. Основната офанзива на съветската войска против Киев стартира от територията на Беларус.

 Сега беларуската войска ще отработва въпросите за привеждане в бойна подготвеност, осъществяване на задания по бойна подготовка. Целта на одита е да се оцени готовността и способността на личния състав да реагира бързо при възможна рецесия, означават от Министерството на защитата в Беларус.

Съставът на силите, участващи в инспекцията, ще се усилва последователно, което ще разреши да се ревизира способността им да противодействат на военни закани както на земята, по този начин и във въздуха.

Министерството на защитата предизвестява, че е планирано прекачване на огромно количество военна техника, което може да затрудни придвижването по пътищата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР