Беларус едва ли ще бъде свободна и независима, ако режимът

...
Беларус едва ли ще бъде свободна и независима, ако режимът
Коментари Харесай

Мнение: ЕС няма избор - Русия трябва да бъде демократизирана

Беларус надали ще бъде свободна и самостоятелна, в случай че режимът в Москва не бъде изменен. А с цел да стане това, Русия първо би трябвало да бъде либерализирана и демократизирана, в противоположен случай тази голяма страна може да попадне в пламъци. Вечната задача на Европа е да уголемява границите на свободата на Изток. Това написа шведският публицист Х. Бустрьом за шведското издание Göteborgs-Posten, съобщи БГНЕС. Ето какво още написа той:
постоянно е определяна като последната тирания в Европа. Това не е напълно правилно. В самата Русия като цяло има тирания, макар че Путин е подсилен от народа си в по-висока степен от тази, с която беларусите поддържат сътрудника му в Минск.
 Newsweek: Русия основава войска от роботи, а Китай й оказва помощ с изкуствен интелект Newsweek: Русия основава войска от роботи, а Китай й оказва помощ с изкуствен интелект
В Русия стартира серийно произвеждане на роботи, способни да се бият независимо. Американците са изключително обезпокоени от обстоятелството, че те с...
До края на предишното лято Беларус беше съвсем забравена тирания, макар обстоятелството, че е географски е ситуирана доста покрай Европейски Съюз. Но очевидната машинация на диктатора Лукашенко на изборите, последвана от огромни национални митинги и сурови репресии на режима против хората, принуди светът да насочи погледа си към страната за известно време. И светът още веднъж щеше да загуби интерес към нея, когато внезапно при започване на седмицата Лукашенко благодарение на въоръжените си сили принуди пътнически аероплан, летящ от Атина за Вилнюс, да кацне в Минск,, който беше на борда.
Реакцията на това беше много остра. Когато прилежаща на Европейски Съюз страна принуждава пътнически аероплан да кацне на път от една европейска столица до друга, това е намерено неприятелски акт, който опонира на всички интернационалните конвенции. В отговор Европейски Съюз стегна глобите си против Минск и затвори въздушното си пространство за беларуски самолети.
Проблемът за Европейски Съюз и останалия свят е, че на процедура тези наказания не са изключително ефикасни. Беларус е марионетна страна на Москва. Лукашенко от време на време се опитваше да се дистанцира до известна степен от Путин, само че след намаляване на позициите му няма подозрение кой взема решенията в този момент.
Санкциите на Европейски Съюз водят до обстоятелството, че Беларус от ден на ден ще зависи от своя стопанин в Кремъл. Но Европейски Съюз няма различен избор, с изключение на да изрази грубото наказание на Лукашенко и в случай че е допустимо, да поддържа демократичните деятели в страната. Но още веднъж би трябвало да не забравяме, че " казусът на Европейски Съюз се назовава Русия ". Докато властническият режим в Москва не се промени, Беларус ще остане тирания. Кремъл към този момент е изгубил надзор, въпреки и не напълно, над огромна част от Украйна. Той няма да " изпусне " и Беларус.
 Москва не одобри полет на Austria Airlines, заобикалящ Беларус Москва не одобри полет на Austria Airlines, заобикалящ Беларус
Руската страна не даде позволение на австрийската самолетна компания Austrian Airlines за идването на нейния полет от Виена до Москва в ч...
Но по какъв начин може да се повлияе на Русия? На доктрина Европейски Съюз може да бъде още по-твърда против Русия с стопански наказания. Но съветският газ към момента топли доста домове в Източна Европа (включително във Финландия). Икономическите ползи, свързани с търговията с Русия, са доста мощни в някои европейски райони и по този въпрос има разделяне сред страните от Европейски Съюз. В момента Берлин построява нов газопровод сред Русия и Германия - " Северен поток 2 ".
В допълнение към това, утежняването на връзките сред Русия и Европейски Съюз способства за укрепването на руско-китайските връзки. Европейски Съюз би трябвало да се оправи с един тип властнически матрьошки: Китай е най-голямата, Русия е междинната, а Беларус е най-малката.
Европейски Съюз няма различен избор, с изключение на търпеливо и с вероятност да либерализира властта в Москва. В хода на тази работа, несъмнено, ще би трябвало да се заемат и твърди позиции, когато е належащо. Кремъл не се интересува от проповеди, само че се вслушва във властовия език. Стратегията, измислена предвид на това, може да даде избрани резултати.
Истината обаче е, че проблемите на Русия са надълбоко вкоренени в историята. Промяната на властта в Русия от вътрешната страна е доста сложна задача, само че извън е още по-невъзможна. Ако режимът на Путин падне, да вземем за пример поради стопански напън, а Русия към момента не е демократизирана в задоволителна степен, доста евентуално е просто да се откри нов властнически режим в страната. Може би даже по-националистически и непредсказуем от настоящия.
 Съединени американски щати не отбелязват Русия като зложелател Съединени американски щати не отбелязват Русия като зложелател
Говорителят на Пентагона Джон Кърби сподели на брифинг нощес, че няма съответна информация за неотдавнашни военни учения на Русия и Сърби...
Политиците на Запад се пробват да европеизират Русия повече от 300 години. И този развой тече толкоз постепенно, колкото умерено текат големите съветски реки. Но въпреки всичко Европейски Съюз не би трябвало да изоставя тази своя дълготрайна цел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР