Бежанската вълна няма да повлияе на разпространението на пандемията у

...
Бежанската вълна няма да повлияе на разпространението на пандемията у
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Все още у нас има дифузно разпространение, но сме по-добре от Западна Европа

Бежанската вълна няма да повлияе на разпространяването на пандемията у нас. Това предвижда математикът проф. Николай Витанов в студиото на “Събуди се” в ефира на Нова ТВ.

По думите му Коронавирус ситуацията у нас се усъвършенства. “За разлика от някои западни страни, тук ние предприехме поетапно отпадане на ограниченията, което докара до отпадане на зеления документ. Тук ограниченията към момента се съблюдават, по тази причина се надяваме, че няма да имаме повишение на заболяемостта от COVID”, разяснява математикът.

Все още у нас има дифузно разпространяване. Регионът към Варна сега е по-проблематичен. Същото важи и за Бургас. В София леглата понижиха 4 пъти”, сподели още Витанов.

Очакванията са скоро случаите да паднат под 1500 дневно и дифузното разпространяване да спре. Професорът чака лятото също да е умерено.

“Можем да приемем до 100 000 бежанци на месец, без това да повлияе на епидемиологичната обстановка”, сподели Витанов и добави, че “бежанците, които влизат у нас би трябвало да са под 3500 дневно, с цел да се резервира спокойната обстановка у нас”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР