Бедственото положение в Тетевенско остава, след като през изминалото денонощие

...
Бедственото положение в Тетевенско остава, след като през изминалото денонощие
Коментари Харесай

Остава бедственото положение в Тетевенско

Бедственото състояние в Тетевенско остава, откакто през миналото денонощие в региона паднаха близо 100 литра дъжд на кв.м. Водната буря взе една жертва, а доста обитаеми места останаха без ток. В момента няма бедстващи хора, само че продължава да вали.

Това сподели за Канал 3 кметът на града Мадлена Бояджиева. Тази заран се събира спешният щаб. Голяма част от провалите след пороя от предишното денонощие са преодолени. Вече е укрепен пътят сред селата Глогово и Градешница, които през вчерашния ден бяха най-тежко наранени. Всичките към 20 потърпевши къщи към този момент са отводнени. Започва работа за обезпечаване на метод за коли към двете махали, които бяха откъснати поради сриването на мостове. В двете махали има общо към 300 души, които разполагат с задоволително хранителни ресурси и вода, увери градоначалникът. Няма незабавно нуждаещи се от здравна помощ.

Нощните превалявания краткотрайно са откъснали и село Черни Вит, пътят е бил блокиран от вода и свлачище, само че все още е продънен и достъпът е възобновен, добави Мадлена Бояджиева. 13 деца са били изолирани във вила край село Гложене, само че след това са били евакуирани и са в положително положение.

Днес комисии стартират обход на засегнатите обитаеми места, с цел да записват и разказват вредите, които занапред ще се остойностяват, уточни Бояджиева. Заради дъждовете под 24-часово наблюдаване има при язовир " Ивайловград ". Под непрестанно наблюдаване е и равнището на река Марица.

Българското външно министерство към този момент предизвести управляващите в Гърция и Турция за предстоящо рисково повишаване на водите на реките Арда и Марица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР