Бебе, родено в Сирия по време на опустошителното земетресение, е

...
Бебе, родено в Сирия по време на опустошителното земетресение, е
Коментари Харесай

Какво се случи с бебето, родено под руините в Сирия

Бебе, родено в Сирия по време на опустошителното земетресение, е осиновено от вуйна си и чичо си, откакто родителите му, както и братята и сестрите му починаха при бедствието, предаде btv.

Детето е избавено от руините малко откакто е било родено. Когато са го намерили, бебето  към момента е било обвързвано с майка си посредством пъпната си шнур. Майка ѝ, татко ѝ и четиримата ѝ братя и сестри са починали след земетресението, блъснало град Джиндайрис.
-->
По-късно то е разпознато като дете на Абдала и Афраа Млейхан, починали при земетресението дружно с другите си деца в следения от бунтовниците град Джандарис.

Бебето е било настанено в болница. В събота неговата вуйна по бащина линия Хала и чичо ѝ Халил Ал-Савади осиновяват племенницата си, а името което ѝ дадоха, е Афраа.

„ Това момиче значи толкоз доста за нас, тъй като не е останал никой от фамилията също така бебе. Тя ще бъде спомен за нас “, сподели Савади.

Така фамилията към този момент има второ бебе - едното е неговото, а другото е дребната Афраа.

Първоначално бебето бе наречено Ая от болничния личен състав, което значи " знамение ".

Въоръжени бунтовници са желали да отвлекат бебето, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права заяви, че през последните 48 часа подкрепяни от Турция бунтовници са се пробвали да отвлекат три пъти новороденото момиченце, което е едвам на една седмица.

Според правозащитната организация бунтовниците, които управляват региона на град Африн, са нахлули в болницата, където се намира бебето, и са нападнали шефа Халид Атие и личния състав на болничното заведение.

" Здравето ми е наред, а детето е в сигурност, в съвършено здраве е ", сподели Атие.

Той добави, че момиченцето не е предадено на никого, нито е осиновено.

" В момента тя е в болницата, а с нейния случай се занимават правосъдните управляващи и прокуратурата ", сподели шефът на болничното заведение.

По думите на ръководителя на сирийската правозащитна организация Рами Абдел Рахман казусът с роденото под руините момиченце се употребява от всички страни.  " Потенциалната опция да се завоюват пари от него кара хората да желаят доста да го вземат, само че не от филантропични съображения ", уточни Рахман.

Вече са получени няколко молби от разнообразни организации, които оферират милиони долари за осиновяване на бебето, заяви той.

Няколко сирийски държавни чиновници, представящи се за търговци от Дамаск, също се пробвали да осиновят момиченцето от името на благотворителна организация. По-късно е открито, че тази организация е обвързвана с Асма ал Асад, брачната половинка на сирийския президент Башар ал Асад.

Директорът на болницата Атие е поел грижите за бебето, а брачната половинка му, майка на две деца, почнала да го кърми.

 Въоръжени бунтовници са желали да отвлекат Ая - бебето-чудо, което се роди под отломките на дома си след земетресението в Сирия

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР