Бдение и мирно шествие се състоя в Лясковец тази вечер

...
Бдение и мирно шествие се състоя в Лясковец тази вечер
Коментари Харесай

Бдение и мирно шествие в Лясковец в памет на загиналото дете

Бдение и спокойно шествие се състоя в Лясковец довечера в памет на починалия 11-годишен велосипедист. Близки, другари и поданици на Лясковец се събраха пред мястото, където момчето, управлявало велосипед, беше блъснато от лек автомобил и почина на място през вчерашния ден към 18:30 ч., напомня Българска телеграфна агенция.

Участниците в бдението разясниха, че тъкмо в този сектор основната улица на града не е добре осветена, няма и надигнати пешеходни пътеки, които да стопират колите, преминаващи с висока скорост.

Общинският съвет в Лясковец е взел решение през април т.г. с новия бюджет да бъде финансирано построяването на пет надигнати пешеходни пътеки със особено осветяване, с цел да бъде лимитирана скоростта на преминаващите коли, само че към момента решението не е осъществено, показаха хората.

В този полумрак нито водачите, нито пешеходците, нито велосипедистите са застраховани от случай, показаха хората. След като сервираха цветя и възпламениха свещи на лобното място, където почина детето, те потеглиха в спокойно шествие към постройката на общината.

По - рано Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвиняване на 31-годишния лидер на автомобила. Той беше арестуван за период до 24 часа, постановена му е мярка парична гаранция от хиляда лева поради чистото му досие и обстоятелството, че пробите му за алкохол и опиати са негативни, сподели пред публицисти наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова.

Назначена е автотехническа и съдебно-медицинска експертиза, разпитват се очевидци. Работата по изясняване на случая продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР