Базираното в Лондон финансово приложение Revolut (Револют) все още чака

...
Базираното в Лондон финансово приложение Revolut (Револют) все още чака
Коментари Харесай

Година след твърдението, че одобрението е неизбежно: Revolut все още чака лиценз за банкова дейност в Обединеното кралство

Базираното в Лондон финансово приложение Revolut ( " Револют " ) към момента чака лиценз за банкова активност в Обединеното кралство, година след изказванието, че утвърждението е " неизбежно ", написа.

За да може да действа като банка, Revolut би трябвало да разполага с банков лиценз за всеки район, в който развива активност. В момента Revolut има банков лиценз за ЕИЗ (Европейска икономическа зона), публикуван от Банката на Литва.

Финансовото приложение разгласи на 1 март предходната година, че ще получи зелена светлина от регулаторите " в околните дни ".

Но 362 дни по-късно чакането продължава - причинявайки стеснение на създателя и основен изпълнителен шеф Ник Сторонски.
 Revolut пуска мобилна услуга за данни в Обединеното кралство
Revolut навлезе в бизнеса с мобилни услуги за данни

Какво съставлява eSIM?

Revolut кандидатства за лиценз от Bank of England през 2021 година, с цел да може да разшири услугите си във Англия с приемане на депозити, разпределяне на заеми и предложение на кредитни карти.

Тогава компанията беше приета за най-скъпия финтех в Обединеното кралство, оценен на £26 милиарда.

Въпреки това три години по-късно Revolut към момента минава през инспекциите на надзорния регулаторен орган на Централната банка.

През последните месеци Revolut очевидно остави на назад във времето лиценза, което докара до спекулации, че компанията може да е отдръпнала приложението си. 

Продължаващите забавяния провокираха изблик от Сторонски предходната година, когато той назова Англия нежелано място за правене на бизнес.

" Чакате имейли или писма с месеци. Това не е бизнес средата за работа в актуалния свят ", сподели той пред The Times, добавяйки, че има " закъснение " на английските технологии макар политическите упоритости да се трансформира в идната Силициева котловина. " В предишното доста хора идваха в Лондон - това беше мястото. Това към този момент се промени. "

Докато Revolut към момента чака своя лиценз 36 нови " започващи " банки в Обединеното кралство са получили позволение от регулатора от 2013 година насам - в това число Monzo и Starling Bank.
 Revolut към този момент няма да е безвъзмезден за бизнес клиентите си
Revolut към този момент няма да е безвъзмезден за бизнес клиентите си

Дигиталната банка с над 670 000 консуматори у нас трансформира изискванията си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР