Бъзакът е храст с черни плодове, достигащ височина 7-10 м,

...
Бъзакът е храст с черни плодове, достигащ височина 7-10 м,
Коментари Харесай

Как бъзакът помага за лечение на рак?

Бъзакът е шубрак с черни плодове, достигащ височина 7-10 м, а когато цъфти излъчва опияняващ мирис. Плодовете са черно-лилави, външно сходни на дребни гроздчета или касис.

Лечебните свойства на бъза са разказани от Хипократ, Теофраст и Диоскорид. Древните хора са виждали в този шубрак растение, което пази фамилното огнище. В актуалната медицина бъзакът е скъп поради своите имуностимулиращи и противоракови свойства.

Уникалният състав изяснява какъв брой е богат по брой на потребни свойства. Бъзакът съдържа аминокиселини, витамини, минерални соли и други биологично дейни съставни елементи. В националната медицина бъзакът се употребява за лекуване на онкологични болести.

Конкретният състав зависи от мястото, където пораства бъзакът, а нормално той е следният:

- в съцветията – етерични масла, каротин, гликозиди, алкалоиди, аскорбинова, ябълкова и валерианова киселини, смоли, танини и минерали;

- в плодовете – аминокиселини, захари, минерали, смоли, антоцианини, провитамин А, самбуцин;

- в листата – каротин, витамин С, етерични масла, самбунигрин;

- в кората и младите клони – танини, пектин, фитостероли, холин;

Не забравяйте, че бъзакът е токсичен – съдържа самбунигрин. В тялото се трансформира в циановодородна киселина, което може да докара до интоксикация. Изсушените лечебни първични материали са безусловно безвредни.

Смята се, че бъзакът оказва помощ за предотвратяване на тялото от всевъзможен тип зараза.

Растението е доста известно в лечението за лекуване на рака. За да е от изгода обаче, би трябвало да употребявате верните предписания. За лечебни цели се употребяват отвари и тинктури от черен бъз. Този тип зрънце е по-малко токсичен, а аленият може да предизвика бърза гибел заради високото си наличие на циановодородна киселина.

Лечебните отвари с бъзак имат следните свойства: противовъзпалително; дезинфекциращо; диуретик; потогонно; бактериално; усъвършенства действието на панкреаса. Ефектът от приемането на лекове въз основата на бъзак ще се появи единствено в случай че започнете лекуване на рак в ранен етап.

Също по този начин лековете могат да ви отърват от нежеланите реакции след химиотерапия. Растението се употребява интензивно при лекуване на базоцелуларен карцином, улеснява благосъстоянието при рак на стомаха, белите дробове, простатата и кръвта. Бъзът също оказва помощ да се оправи с резултатите от химиотерапията - предотвратява косопада, усъвършенства апетита и забавя анемията.

За да бъдат плодовете допустимо най-полезни, те би трябвало да бъдат вярно готови. Всеки съставен елемент на растението би трябвало да се събира по друго време на годината:

 по какъв начин оказва помощ бъзакът при рак

- узрелите плодове се събират през септември;

- цветята ще бъдат най-полезни, в случай че се събират при започване на юни;

- прибирането на младите листа се прави в края на май;

- кората и корените се събират в самото начало на пролетта, когато се изпълват със силата на пролетния сок.

Събраните материали, като се изключи плодовете, би трябвало да бъдат добре изсушени. В прясно положение се употребяват единствено плодове.

Бъзакът би трябвало да се употребява с извънредно внимание под всякаква форма. Прекомерната консумация може да докара до гадене, повръщане, неприятно храносмилане, остра алергична реакция. Това се дължи на нападателните субстанции, присъстващи в растението.

Имайте поради, че лекуването с бъзак не е уместно за всички - някои пациенти развиват остра нетърпимост. Следователно би трябвало да започнете да го приемате с минимални дози и след консултация с доктор.

Терапия на рак на белия дроб

Лечението на онкологията на дихателните пътища се прави с 2 предписания:

- Тинктура от черен бъз. Вземете бутилка с необятно гърло, започнете да я цялостните с горски плодове: един пласт бъз, втори пласт захар. Пропорциите са едно към едно. Полученият артикул се слага в ледник за 20 дни. Разклащайте бутилката постоянно, с цел да може сокът да излиза по-активно;

- Отвара от черен бъз. Килограм плодове се изсипва в 0. 5 литра вряща вода и по-късно се слага на огъня. Загрява се в продължение на 20 минути, след което течността се излива през тензух. Към него се прибавя кг захар, след което още веднъж се кипва. Съхранявайте продукта в безплоден буркан с похлупак.

Продължителността на приема на тези средства е един месец, след което се прави отмора за 2 седмици. Лекарството би трябвало да се приема по супена лъжица, разтворено в половин чаша вода, по време на хранене.

Лечение на аденом на простатата

Тинктурата от бъзак оказва помощ за лекуване на рак на простатата. Нужно е да пиете 1 супена лъжица смес преди хранене в продължение на 1. 5 месеца. Повторете процедурата за 1. 5 месеца, след което - отмора за 2 седмици.

Отвара от бъз при рак на кръвта

Листата на бъза имат мощно лечебно деяние. Много е елементарно да приготвите запарка от тях - залейте 100 г от продукта с чаша гореща вода, прибавете 5 г шафран. Лекарството престоява 5-10 минути, след което в него се слага лъжица мед. Трябва да приемате по супена лъжица преди всяко хранене.

Тинктура при рак на стомаха

За да извършите смес, която ще спре развиването на стомашно-чревната онкология, е задоволително да вземете плодове от черен бъз. Смелете ги със захар в съответствие 3/1, след което готовият артикул се съхранява в ледник. Трябва да приемате продукта по супена лъжица три пъти дневно с чаша чиста вода. Курсът е месец, след което те вършат същата отмора. Приемът би трябвало да се повтори 3 пъти.

За рак на кожата

При рак на кожата интензивно се употребява вино от черен бъз. Вземете трилитров буркан, напълнете го с сок от бъз. Към него се прибавя чаша захар, след което тя се затваря компактно, с цел да задейства процеса на ферментация. Пийте 30 мл вино, преди всяко хранене. Трябва да го съхранявате в ледник. Многобройни мнения демонстрират, че този лек в действителност работи, само че единствено в началните стадии.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР