BAW (Beijing Auto Works) обяви скорошна премиера на второто поколение

...
BAW (Beijing Auto Works) обяви скорошна премиера на второто поколение
Коментари Харесай

Китайската УАЗ-ка се подготвя за смяна на поколението

BAW (Beijing Auto Works) разгласи скорошна премиера на второто потомство на модел BJ212 - премиерата ще се състои в средата на тази година, а продажбите ще стартират през 2023 година. BJ212 е именуван „ китайският УАЗ “ поради неговата многофункционалност и ретро външен тип - дизайн в стила на съветските всъдеходи.

" Пълнежът " му обаче ще бъде много съвременен: обявени са LCD инструментален панел и LED оптика. Моделът ще се създава в три версии - с корав или мек сгъваем таван и пикап. Интересно е още, че въпросният всъдеход се създава, сходно на УАЗ-ката, без изменение 55 години.

Първите BJ212 се появяват на бял свят през 1965 година Очаква се със промяната на поколението всъдеходът да резервира разпознаваемия си дизайн, който припомня на Toyota Land Cruiser 40, ретро решетката и грубите странични щампования по каросерията. Структурата на рама, пружинното окачване и цялостен заден мост също няма да се трансформират.

Според Autohome нововъведението ще се предлага в две версии, с съвременен интериор или с банален, с аналогови устройства и мултимедийна система с по-малък екран. Също по този начин ще се предлага избор от три модификации, с 2,0-литров атмосферен мотор или с турбо мотори с размер 2,0 и 2,4 литра. Трансмисия - петстепенна " механика " или осемстепенна автоматизирана.

По отношение на размерите BJ212 е по-нисък от УАЗ Patriot: дължината е 4,32 метра против 4,75 метра за Patriot. В същото време междуосието на китайския всъдеход е по-голямо и е 2,46 метра (при Patriot дистанцията сред осите е два метра). Известна е и приблизителната цена на новото потомство BJ212: тя ще бъде към 13-14 хиляди $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР