Бавят заплатите на работниците, които обслужват съоръжението София и Витоша

...
Бавят заплатите на работниците, които обслужват съоръжението София и Витоша
Коментари Харесай

Витоша остава без нито един лифт заради стачка

Бавят заплатите на служащите, които обслужват оборудването

София и Витоша остават без нито един въжен превоз и достъпът до планината остава стеснен. Причината е, че служащи на притежателя на оборудванията Витоша ски стачкуват. Това потвърдиха чиновници на сдружението пред Столица.bg.В момента кабинковият въжен превоз на Симеоново е спрян, само че евентуално няма да работи и в събота и в неделя, защото служащите, които го обслужват, не са си получили заплатите. Лифтът стига до Алеко, само че явно стотици столичани няма да стигнат до там и през уикенда.

" Заплатите ни започнаха да се бавят от юни. В момента не сме получили за юли. Директорът е декларирал, че в случай че в събота и неделя има хора за лифта ще ни изплатят заплатите. Въпросът е, в случай че няма хора, без заплати ли ще останем? ", разяснява служащ на лифта.

Работниците недоволстват, тъй като месечните им трудови хонорари за хората, поддържащи оборудванията са към 800 лева, а началниците, в кабинетите с климатици, са към над 4000 лева

" Обслужващият личен състав на кабинковия въжен превоз Симеоново - Алеко разгласи стачка, заради неизплатени заплати.

Неработещият въжен превоз безусловно затваря Витоша и ще се наложи да се пракратят всички зелени учебни заведения и събития за деца в планината. За казуса оповестиха родители на деца, които всеки ден се качват проведено на Витоша.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР