Баскетболната легенда Георги Младенов призова българските клубове да намалят своето

...
Баскетболната легенда Георги Младенов призова българските клубове да намалят своето
Коментари Харесай

Георги Младенов: За да се развие българският баскетбол, егото трябва да намалее

Баскетболната легенда Георги Младенов прикани българските клубове да понижат своето его и да се обединят в тежката обстановка около ковид. Елитните тимове се хванаха за гушите поради метода, по който да продължи шампионата.

Лидерите от Балкан упорстват настоящето класиране да бъде оповестено за извънредно. Те са подкрепени от третия в класирането Рилски състезател. От другата страна са Левски Лукойл, които са втори в подреждането и желаят мачовете да се доиграят. Със същото предпочитание е и отборът на Берое. Старозагорци са четвърти. Те се борят да влязат в трите квоти за европейските клубни шампионати.

" За да се развива българският баскетбол, егото би трябвало да намалее - съобщи пред " България през днешния ден " Георги Младенов. - Точно националният тим потегли. Започнахме да се надигаме от блатото. Нека не се прибързва с крайни решения. Да се изчака известно време, с цел да се види дали ще има опция шампионатът да се доиграе. Няма нищо неприятно мачовете да са през юни и юли. Все отново баскетболът е за почитателите. Сигурен съм, че Балкан няма да са чак толкоз удовлетворени, в случай че станат служебни първенци ".

В началото на април Управителният съвет на федерацията ще реши какво да прави.

" Президентът Георги Глушков е образован човек. Той постоянно се пробва да удовлетвори всички - добави Георги Младенов. - Надали пандемията ще премине толкоз елементарно и бързо. Ние сме от минимум засегнатите. Може да се направи и вид с плейофи единствено сред тимовете от Топ 4 ".
 БФБаскетбол се готви да възобнови шампионата при започване на юни с аудитория
Според Георги Младенов следствията от пандемията върху финансирането на тимовете занапред ще нанасят съществени вреди.

" Президентите и притежателите на клубове са предприемачи, които ще претърпят неизмерими вреди - счита Георги Младенов. - Дано не се окаже, че следващата година няма да има тимове, които да играят. Точно по тази причина всички в този момент би трябвало да се обединят. Важно е и да запазим българските играчи. Те също би трябвало да влязат в състояние. В България съвсем няха доходи от билети. Разчита се на благодетели ".

www.bgdnes.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР