Баскетболистите на Дъ ЕкспендаБолс се поздравиха с успешно начало на

...
Баскетболистите на Дъ ЕкспендаБолс се поздравиха с успешно начало на
Коментари Харесай

Дъ ЕкспендаБолс и Скай Уокърс поставиха зрелищно начало на сезона в НАЛБ

Баскетболистите на Дъ ЕкспендаБолс се поздравиха с сполучливо начало на сезона във Втора дивизия на НАЛБ, откакто реализираха трагичен триумф с 85:84 (24:21, 14:27, 24:19, 23:17) над новака в дивизията Скай Уокърс в откриващия мач в шампионата за новата акция.

С скъп принос за успеха на сребърните медалисти от предходната година се отличи Борислав Гачев, който изригна с дабъл-дабъл от 45 точки и 12 битки, отбелязвайки 9 от 11-те си стрелби от далечно разстояние. Гачев прекара цялостните 40 минути на терена, като при стрелбата си от игра бе 18/23, регистрирайки коефициент на потребно деяние от 54.

Неговият тим обаче изпадна в извънредно неприятна обстановка в края на първото полувреме, когато отборът на Скай Уокърс записа серия от 13 безответни точки, с цел да си извоюва двуцифрен задатък на почивката при 38:48. Символичните домакини съумяха да възвърнат спокойствието си след паузата и да съкратят дистанцията до пет точки преди началото на последната четвърт, когато резултатът сочеше 62:67 в интерес на Скай Уокърс. 

View this post on Instagram
A post shared by НАЛБ (@nalb.bg)

Дъ ЕкспендаБолс бе в ролята на изоставащ дълго време във финалния интервал, преди Гачев да продължи наказателната си акция и да осъществя тройка за 82:80 с оставащи 41 секунди до финалната сирена. Мартин Механджиев изравни резултата от наказателната линия, само че незабавно по-късно точният мерник на Гачев още веднъж влезе в приложимост за деветата му тройка в мача, която изведе неговия тим напред при 85:82. Отборът на Скай Уокърс имаше опция да изравни резултата в последното си нахлуване, само че не съумя да го стори и успеха отиде в ръцете на Дъ ЕкспендаБолс след крайното 85:84.

Филип Неделчев приключи със 17 точки, 14 битки и 8 асистенции за спечелилите, до момента в който капитанът Павел Петров се разписа с 12 точки и 8 овладени топки.

Мирослав Иванов бе най-хубав за Скай Уокърс с 19 точки и 13 битки, Николай Петков завърши с 18 точки и 6 овладени топки, Мартин Механджиев вкара 15 точки, Иво Карачоров се разписа с 12 и 10 битки, а Найден Найденов остави на сметката си 11 точки.

Снимка: НАЛБ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР