Бързо напредващите украински войски се приближаваха към главната железопътна линия,

...
Бързо напредващите украински войски се приближаваха към главната железопътна линия,
Коментари Харесай

Украинските сили бележат победи на фронта

Бързо напредващите украински войски се приближаваха към основната железопътна линия, снабдяваща съветските сили на изток в петък, откакто сривът на сектор от фронтовата линия на Русия аргументи най-сериозната смяна в инерцията на войната от първите й седмици. Във видеообръщение президентът Володимир Зеленски сподели, че войските са " освободили десетки обитаеми места " и са си върнали повече от 1000 кв. км територия в региона на Харков на изток и Херсон на юг през последната седмица.

Зеленски разгласява видео, в което украински бойци споделят, че са завладяли източния град Балаклия, който се намира по продължение на сектор от фронта, разпрострян се на юг от Харков, вторият по величина град в Украйна. Украинската войска съобщи, че е напреднала близо 50 км през този фронт, което наподобява изненадало руснаците. Това беше първото стремително нахлуване по рода си, докладвано от двете страни от месеци, във война, характеризираща се основно с безмилостни борби на фронтовата линия, откогато Русия изостави пагубното си нахлуване против столицата Киев през март.

Близо 24 ч. откакто Украйна разгласи пробива на Харковския фронт, Русия към момента не е коментирала обществено. Кремъл отхвърли коментар в петък и препрато въпросите към съветските военни. Украйна не позволи самостоятелни публицисти в региона, с цел да потвърдят степента на нейния прогрес. Но украинските новинарски уеб страници демонстрираха фотоси на бойци, които приветстват от бронирани транспортни средства, до момента в който минават около улични знаци, носещи имената на градове, които преди този момент са били държани от Русия, и съветски сили, които се предават в профил на пътя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР