Бързите кредити са идеално и понякога единствено решение за внезапно

...
Бързите кредити са идеално и понякога единствено решение за внезапно
Коментари Харесай

Защо бързите кредити са по-скъпи?

Бързите заеми са идеално и от време на време само решение за ненадейно зародило финансово усложнение, закърпване на бюджета до заплата, незабавна потребност от свежи финансови приходи.

Те са единствена опция за потребителите, които не работят на трудов контракт и не могат да потвърдят своя приход или не са с положително кредитно досие. Бързи, сигурни, на един клик разстояние и отпускащи средства до минути и без дълги процедури по кандидатстване и утвърждение, компаниите за бързи заеми оферират подобаващи за всеки човек кредитни артикули с голям брой преимущества и един-единствен минус – по-високата цена. Тя се дължи на редица фактори – системи за сигурност, разпределяне на безлихвен първи заем, разпределяне на заеми без доказване на приход, високорискови заеми и други, които обаче са в интерес на потребителя и изцяло оправдават по-високата цена на бързите заеми, която не цели замогване на институциите, а е обвързвана с грижата за потребителя. Ще разгледаме някои от факторите по-подробно:

Системи за сигурност и технологии. Фирмите за бързи заеми влагат в системи за сигурност и технологии, които черпят финансов запас, само че са потребни и са напълно в полза на потребителите. От Асоциацията на компаниите за бързи заеми сочат, че небанковите финансови институции влагат голям запас в построяването на надеждни системи за идентификация на физическите лица и за отбрана на персоналните данни. Това е належащо заради спецификата на кандидатстване – онлайн и заради отпущането на средствата по банков път. Без сходни системи за идентификация фрапантно нараства заплахата да се окажете с заем, който не сте изтеглили. Сигурността е значима и първостепенна, удобството – също. И двете дружно заслужават и оправдават по-високата цена на бързите заеми.
Времето е пари. Говорейки за по-висока цена на бързите заеми, пропущаме да споменем факт, който е от изключителна значимост – те ни икономисват време за изкарване на документи, очакване по опашки, очакване за утвърждение. Времето също коства пари, освен това значително. Съпоставяйки по-високата цена на бързия заем със спестеното време, се оказва, че заемите онлайн напълно не са толкоз по-скъпи от банковите потребителски заеми.
Рискът. Фирмите за бързи заеми отпускат средства без доказване на приход и даже при донякъде изрядно кредитно досие. Това е риск за тях, който може да бъде затрупан само с по-скъпи заеми. Но цената си заслужава, тъй като дава единствена опция за хора, останали без работа и доказуеми приходи, да получат извънредно нужната им финансова помощ.
Процент неприятни заеми. Потребителските заеми от банкови институции са нормално дълготрайни и в 97% от случаите се връщат и изплащат, т.е. процентът на така наречен неприятни заеми е едвам 3%. За разлика от тях бързите заеми се отпускат и на хора с ниски приходи, които изпитват съществени усложнения да ги върнат. Процентът на неприятните заеми е доста по-висок. Това са загуби за компаниите, които няма по какъв начин да не рефлектират върху цената на заемите. Но хората, попаднали в съществено финансово усложнение, имат късмет да получат средства и от време на време безусловно да оцелеят. По-високата цена разрешава и на компаниите за бързи заеми да не банкрутират и да продължат да отпускат средства на нуждаещи се.
Скъпо единствено на пръв взор. Преценяваме какъв брой безценен е един заем, като се ориентираме по годишния % на разноските (ГПР), който в действителност е по-висок при бързите заеми спрямо този на потребителските или ипотечните заеми. Фирмите са задължени да показват годишния ГПР, само че бързите заеми се връщат в границите на дни до месец-два, заради което се заплаща единствено част от този ГПР. Онагледено това значи, че при заемане на сума от 200 лева за 30 дни ще върнете към 207 лева макар внушителното ГПР от съвсем 50%.
Заем без рента. Някои от компаниите за бързи заеми като отпускат безлихвен първи заем на всеки нов клиент. Липсата на облага от тези заеми също се компенсира от по-скъпите постоянни заеми.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР