Барселона най-после даде на феновете си фантастична седмица на футбол

...
Барселона най-после даде на феновете си фантастична седмица на футбол
Коментари Харесай

Барса отново е Барса! Кошмарът за каталунците приключи

Барселона най-сетне даде на почитателите си фантастична седмица на футбол и резултати. Заглавията в пресата отразяват това. " Барса още веднъж е Барса ", написа El Pais. La Vanguardia прибавя: " Барса печели и се любува ". El Periodico твърди: " Кошмарът за Барса завърши ". А Ara приветства крайните нападатели: " Крилата на Барса полетяха ". Първите страници на спортните вестници са еуфорични. " Освободени ", крещи Sport, а Mundo Deportivo приказва за лос кулес на " цялостна газ ".

Истината е, че този Барселона наподобява демонски добър и има опустошителна статистика. В най-скорошните 6 мача бяха маркирани 19 гола или приблизително по 3,19 на дуел. Ако погледнете единствено последните десетина дни, каталунците вкараха по 4 пъти на Валенсия, Атлетик Билбао и Наполи. В упоменатите 6 срещи блаугранас насочиха 82 удара, 32 от тях са точни. А от тези 32 изстрела 19 влязоха в мрежата. Ефективност от съвсем 60%, което приказва за грандиозно усъвършенстване. Пиер-Емерик Обамеянг без подозрение спомогна за напредъка в този индикатор. В последните 3 мача той е отбелязал 5 попадения, а е отправил 6 удара (б.р. - не броим рикошета против Валенсия).
 Снимка 565397
Източник:

Отвъд числата Барса основава чувството, че има доста вътрешна сила. Каталунците си върнаха насладата от футбола и най-много увереността си. Срещу Атлетик Билбао беше удивително по какъв начин лос кулес се измъкваха от пресата, освен това без да губят топката или да я изритват. Те бяха сигурни в това, което вършат.
 Шави за Педри: Той е най-хубавият в света! Как чете играта, по какъв начин се движи... като Иниеста е
Шави за Педри: Той е най-хубавият в света! Как чете играта, по какъв начин се движи... като Иниеста е

Модрич и Де Бройне са страхотни, само че нямат това, което има Педри

Освен това играчите също самостоятелно покачиха представянето си. В сърцето на отбраната Араухо и Пике претърпяват прелестен миг. Дани Алвес донесе надвит дух, а Жорди Алба, който не игра против баските, записа асистенция против Валенсия и гол в Неапол. Бускетс и Гави са постоянни, Френки де Йонг и Педри са брилянтни.

И тук стигаме до най-голямата вест - нападението на тима. Обамеянг, Дембеле, Люк де Йонг и Мемфис Депай бяха четиримата голмайстори против Атлетик. Шави разполага с на практика всичките си налични атакуващи войски, а Барса е в миг на звездно ентусиазъм.

Габонецът дойде през януари, само че химията на някогашния футболист на Арсенал с останалата част от офанзивния сюжет е съвършена. Той се трансформира в атакуваща препоръка на тима.

Друга страхотна вест за блаугранас е завръщането на Дембеле. Французинът вкара зашеметяващо попадение против баските и беше прегърнат от всички свои съотборници. Освен това даде и две асистенции. Осман връща увереността си и е основен актив за Шави.
 Шави: Това е Дембеле, който желая да виждам
Шави: Това е Дембеле, който желая да виждам

" Направи разликата против Атлетик "

Арсеналът на Барса не свършва дотук. Люк де Йонг се утвърди като ефикасна опция. Нападателят към този момент натрупа 5 гола. Той е типична деветка и Шави не се колебае да се обърне към него, когато нормалният му жанр не работи. Освен това Депай също има какво да каже. Той влачеше каталунците на раменете си през първата половина на сезона, разписвайки се 8 пъти. Нидерландецът изчезна на 12 януари поради травма, само че се завърна с гръм и тропот. Добавете към това и новите попълнения Адама Траоре и Феран Торес. А най-плашещото е, че пътят назад към връщане на славата едвам стартира...

Хуан Хименес, " Ас "

Превод на " Тема спорт "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР