Бъркани, на очи или варени, яйцата са популярно ястие по

...
Бъркани, на очи или варени, яйцата са популярно ястие по
Коментари Харесай

Прекалената консумация на яйца крие риск от развитие на диабет

Бъркани, на очи или варени, яйцата са известно ядене по света. Изследване само че експерти от университета на Южна Австралия обаче сподели, че прекомерната им консумация крие риск от развиване на диабет, заяви електронното издание "МедикълЕкспрес ".

Това е първото дълготрайно проучване (1991-2009) на въздействието на прекомерната консумация на яйца измежду огромен брой възрастни китайци, извършено взаимно с Китайския медицински университет и университета на Катар.

Резултатите, оповестени в сп. "Бритиш джърнъл ъв нютришън ", сочат, че потреблението на едно или повече яйца всеки ден (еквивалентът на 50 грама) усилва с 60 на 100 риска от диабет.

Заболяването се трансформира в сериозен проблем в Китай в последно време, като смяната в обичайна китайска диета се отразява върху здравето на популацията, споделя епидемиологът и експерт по публично здраве от университета на Южна Австралия доктор Минг Ли. Консумацията на яйца в страната непрекъснато се усилва, като в интервала 1991-2009 година броят на феновете им в Китай съвсем се е удвоил.

Установихме, че високата дълготрайна консумация на яйца - повече от 38 грама дневно, усилва риска от диабет приблизително с 25 на 100, споделя доктор Ли. А възрастните китайци, които постоянно хапват над 50 грама или едно яйце на ден, усилват риска от диабет с 60 на 100. Този резултат е по-силно изразен при дамите, в сравнение с при мъжете, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР