Община Пловдив ще предприеме действия за поставяне на съоръжения за

...
Община Пловдив ще предприеме действия за поставяне на съоръжения за
Коментари Харесай

На 5 ключови места в Пловдив разполагат камери за скорост – вижте кои са те

Община Пловдив ще предприеме дейности за слагане на уреди за камери за надзор на скоростта, които следва да бъдат обезпечени от Министерство на вътрешните работи. Решението бе взето на съвещанието на комисията по сигурност на придвижването по пътищата, оповестяват от градската администрация.

Полицията е фиксирала 5 основни пътни артерии, на които в началото да бъдат ситуирани камерите.

" Местата са избрани след проучване на секторите от първостепенната улична мрежа ", посочи шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Георги Чергов. По думите му е необходим сложен метод, който включва предварителна защита, надзор на скоростта и наказания за нарушителите.

Зоните, където се чака да бъдат инсталирани камерите, са кръстовището на бул. „ България ", до паркинга за езиковите гимназии, на бул. „ Васил Априлов ", преди кръстовището с ул. „ Янко Сакъзов " в посока моста на река Марица, на бул. „ Цар Борис Трети Обединител ", преди влизането в Тунела в посока бул. „ Шести септември ", на северното платно на бул. „ Цариградско шосе " №5А, при входа на бензиностанция „ ЕКО " и на бул. „ Санкт Петербург " №48, до филиала на Техническия университет.

Предвижда се община Пловдив да построи 25 уреди, тъй че да има опция камерите да бъдат разположени в разнообразни точки на града, с цел да бъде обхваната по-голяма територия.

Заместник-кметът по превоз и ръководител на Комисията Савина Петкова увери, че общината ще направи всичко належащо до 15 септември да инсталира на невралгични пътни сектори 10 уреди за камери, а до края на годината - още 15.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР