БСП се оглежда и се чуди как така са загубили

...
БСП се оглежда и се чуди как така са загубили
Коментари Харесай

Не, БСП не е лява партия. И нито едни от преструващите се на „леви“ у нас не са такива

Българска социалистическа партия се оглежда и се чуди по какъв начин по този начин са изгубили 700 000 гласа за седем години. Как ли, наистина…?

Проблемите им са доста, само че дано да погледнем главните: 

Авторитаризмът е грозна картинка и, в случай че се мислиш за доста остроумен, като заобикаляш разпоредбите, тъпчеш структурите със „ свои хора “ и надцакваш системата с подправени оставки, дето „ своите хора “ инцидентно не ти ги гласоподават, значи ще почнеш да губиш. Защото дразниш хората, по тази причина. А и не е доста красиво да напълниш структурите със социалисти милионери. Също нервира хората. 

Второ, Българска социалистическа партия не е лява партия, че да разчита на левите по разбиране. Българска социалистическа партия е партия на соц носталгиците, а те или си отпътуваха по натурален път, или взеха решение, че желаят сгъстяване на линията (по кремълски) и се ориентираха към по-хардкор партиите, лъхащи им повече на ватенки. 

„ Ляв “ в България е доста сбъркано разбиране, което няма нищо общо с действителното „ ляв “, като политическа ориентировка. 

„ Леви “ в България се назовават хората, на които им липсва бозата от шесстинки, лагерите за анекдот и картата за почивна станция. „ Леви “ се назовават феновете на путин, които ненавиждат малцинства, радват се на терора, радват се, когато лодка с бежанци се обърне посред морето, и оправдават дейностите на крайно-десни партии – като „ Алтернатива за Германия “… другояче са „ леви “ и са „ социалисти “. 

Всички съветско насочени у нас се пробват да се числят към левите. Защо? Защото в миналото болшевиките в русия са се престорили на леви, с цел да вземат властта. Още от този момент мнозина бъркат русия и ссср с „ лявото “. Но едно би трябвало да схванат – „ социалист “ и „ руски социалист “ са две радикално разнообразни неща. Съветският социалист е по-скоро нещо като националсоциалист.

Изолационисти, скрити расисти, империалисти (оценяваме иронията!), които са центрирали мирогледа си в превръщането на русия в международен водач, влюбени в диктатурата, поддържащи подправена среда с агитация. Това е руският социалист.

Димитър Благоев—Дядото също е бил срещу русофилията, но от Българска социалистическа партия може и да не са ви го споделили това – че не е доста по партийна линия; ще вземат да им се разсърдят от масква. Както и Българска комунистическа партия 45 години величаеха името на Димитър Благоев—Дядото, само че и те все забравяха да кажат, че е бил съперник на русофилията и я е считал за инструмент на съветския империализъм, даже когато се крие зад думи като „ социализъм “. 

„ Левият “ човек е за човешките права, а не върви да води война с джендъра. Това е нещо, което даже ПЕС (европейските социалисти), чийто ръководител беше Станишев, означи като жестоко разминаване с левите полезности – желанието на Българска социалистическа партия да се бори с хора от малцинство в България. 

Но наследници на Българска комунистическа партия да водят акция против съграждани е напълно в реда на нещата, в случай че си спомняте историята отпреди 80 години. 

Левите по света не пазят диктаторски режими, избиващи дами и деца с ракети. Също и не носят цветя по паметниците на хора, избили преди години сънародниците им или пратили ги по лагери. 

Левите по света пазят малцинствата – било по полова ориентировка, било по етнос или вяра. Нашите „ леви “ ще ви издерат очите, в случай че си позволите да кажете, че „ всички хора са равни “. 

Но подправените леви, както виждате, се множат като гъби след дъжд, тъй като разчитат на инерцията на соц носталгията, родена от 24 години агитация, за която путин наля стотици милиони долари по разнообразни страни някогашни спътници на ссср. 

Помните една адвокатка, която беше в една „ възрожденска “ партия преди време, която пък пази ползите на путин до ден днешен… „ Възрожденката “ от „ възрожденската “ партия беше изловена, че е писала срещу путин наскоро. Тя се опита да отхвърли, само че доказателствата бяха мощни. 

Такива като нея – съгласно мен – под път и над път: русофили по поръчка. В политическия набор е цялостно с такива неотдавна разкрили любовта си към русия и рублите. 

Усетили, че е елементарно и доходоносно, вършат политическа кариера на гребена на към този момент съществуваща вълнà. В случая русия и русофилията са просто детайлност за тях. Ако беше съвременно американофилията и в случай че носеше дивиденти, щяха да се пишат такива. Все им е тая. 

Но в тази ситуация са русофили. И това натовари Българска социалистическа партия с огромна конкуренция. На клона се нароиха прекомерно доста русофилски планове, които са доста по-хардкор от столетниците – откраднаха им електората. Истинските леви пък в никакъв случай не биха могли да се припознаят в партия на руския социализъм, а за похлупак и опитът на управлението да се вживява в ролята на доживотен деспот, разместващ пластове в партията, с цел да рои свои хора, напълно не оказва помощ на фантазията им за водачество в политиката. Или – както са тръгнали нещата – фантазията им да продължат да съществуват. 

___________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР