Банско е сигурна и безопасна туристическа дестинация. Това беше констатирано

...
Банско е сигурна и безопасна туристическа дестинация. Това беше констатирано
Коментари Харесай

Банско е сигурна и безопасна дестинация

Банско е сигурна и безвредна туристическа дестинация. Това беше установено от екип на Министерство на туризма, воден от министър Мариана Николова. По време на инспекцията тя беше придружавана от кмета на община Банско Иван Кадев, Иван Обрейков -маркетинг шеф на компанията концесионер на Ски зона Банско и народния представител Александър Мацурев, на които благодари за положените старания.

Въпреки че са изпълнени всички наставления на здравните управляващи и на напътствията на Министерство на туризма, е належащо да се подхващат спомагателни ограничения, които да подсигуряват хигиената и сигурността на туристите, предложи министър Николова. За да не се получава скупчване на хора наоколо до местата, където се продават храни и питиета за консумация навън, да се слагат мини пейки и дребни маси, с цел да могат туристите да се хранят обикновено. Да се слагат и задоволително на брой химически тоалетни в ски зоната, бяха част от напътствията на министър Николова.

Тя обърна внимание на общата отговорност на всички заети в туристическия отрасъл за съблюдаване на разпоредбите, както и на персоналното държание на туристите, обвързвано с сигурността, с цел да може ски курортите да останат отворени. Министър Николова бе безапелационна, че храненето в заведенията за хранене на хотелите ще се реализира в границите на лимитирания час 22.00 ч., като в допълнение министерството предлага на сектора да бъде обезпечен заменен режим за изхранването, с цел да може да се избегне всяко скупчване на хора. На този стадий е невероятно посрещането в хотелите на Новата 2021 година.

„ Всеки ден следим ситуацията, следим я точно във връзка с това да забележим с какъв брой понижават бройките и какви са опциите вероятно след Нова година да отпуснем ограниченията ”, съобщи министърът на туризма.

Тя добави, че в компетенциите на РЗИ и БАБХ е да ревизират съблюдават ли се разпоредбите, само че и локалните управляващи и туристическия отрасъл могат да вкарат свои ограничения и даде за образец Пампорово, където има ковид-охрана към хотелите и на самото ски-съоръжение и не позволява скупчване на хора.

Министър Николова акцентира рекомендацията на на СЗО за превозване на повече време навън в планините. Хубавото време е причина в Банско да дойдат доста хора през празничните и почивните дни и от нашата дисциплинираност ще зависи да имаме зимен сезон, въпреки и упованията са да посрещаме най-много български туристи и от балканските страни, които могат да се придвижват с коли по тъй наречените здравни коридори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР