Банковите карти имат редица опции за сигурност, за които хората

...
Банковите карти имат редица опции за сигурност, за които хората
Коментари Харесай

Банковите карти и тяхната сигурност - факти, които лесно се забравят

Банковите карти имат редица варианти за сигурност, за които хората даже и не подозират.

Най-често нападателите се пробват да схванат кода на гърба на банкова карта (CVV), както и кодовете за удостоверение от SMS, изпратени от банката. Но други данни, в това число датата на приключване на картата и името на притежателя, също са скъпи за измамниците, те също не би трябвало да се разкриват на инцидентни хора, споделят експертите.
 Пандемията ни направи по-модерни: Плащаме по-често с карта Пандемията ни направи по-модерни: Плащаме по-често с карта
Всеки пълновръстен българин към този момент има най-малко една банкова карта, а някои от работещите имат и по повече. Това демонстрират последните данни за б...

Допълнителен параметър за отбрана на банкова карта е подписът на притежателя, прикован към нея, който някои притежатели не помнят.Тази алтернатива може да се употребява за спомагателна инспекция при положение на огромна покупка или в случай че е невероятно да се потвърдят други данни за притежателя.

Сега доста хора са минали към електронни банкови карти в смарт телефоните си. " Не би трябвало да забравяме, че когато свързваме карта към смарт телефон, би трябвало да защитим устройството, което използваме, от вируси ", поучават специалисти.

Когато се употребява смарт телефон като средство за заплащане, могат да се употребяват спомагателни фактори за идентифициране на заплащането: пръстов отпечатък или push код.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР