Банките ще разсрочват плащанията по кредити само на коректни платци.

...
Банките ще разсрочват плащанията по кредити само на коректни платци.
Коментари Харесай

375 лв. еднократна помощ за част от родителите в неплатен отпуск

Банките ще разсрочват заплащанията по заеми единствено на правилни платци. Държавата отпуска еднократна финансова помощ на родители, които са в неплатен отпуск, с цел да се грижат за децата си.
Това стана ясно от брифинг на министър-председателя Бойко Борисов, обществения министър Деница Сачева и финансовия министър Владислав Горанов.

375 лева е еднократна помощ за родители, които са в неплатен отпуск ще обезпечи страната. От тази сума ще могат да се възползват уединен родител, който е бил над 20 дни в отпуск и има месечен приход на члев на фамилията да бъде до 610 лева, което е минималната работна заплата у нас. Над 55 хиляди души ще могат да получат тази помощ.

Намалява броя на регистриращите се безработни, разгласи още Сачева. Вчера са регистрирани 3866 души, като 2882 от тях са заявили, че са останали без работа в резултат от ковид

Финанасовия министър Владислав Горанов разгласи,че банките и Българска народна банка са приелиа обединен механизъм за разсрочване на отговорности в период от 6 месеца до края на годината. Всеки клиент може да съобщи пред обслужващата го банка, че желае да се възползва от разсрочване на заплащанията си по заеми. Това ще могат да създадат единствено правилни платци или с не повече от 90 дни до 1 март 2020г., посочи Горанов.

Борисов заяви, че до 2-3 месеца България ще стартира да създава и проби. Така ще може моите сътрудници един ден да не се трансфорат в брокер, изясни той.

Премиерът съобщи, че мощно се тормози от чувството, че COVID-19 ще ни подмине поради ниската заболеваемост и смъртност в страната.

" Затова поех ангажимент да кажа, всеки, който излиза да си поставя маска, в случай че няма такава - шал, в случай че няма ", сподели Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР