Банката е отделила над 8 млрд. долара, за да покрие

...
Банката е отделила над 8 млрд. долара, за да покрие
Коментари Харесай

JP Morgan обяви спад на тримесечната печалба

Банката е отделила над 8 милиарда $, с цел да покрие неприятни заеми поради ковид

Движение на акциите на JPMorgan

Увеличаване

Движение на акциите на JPMorgan

Преглед на оригинала [Investing.com] Смаляване
Акциите на най-голямата банка по доходи в света JP Morgan Chase се намалиха с близо 3%, откакто разгласи финансовите си резултати за първото тримесечие и за фискалната 2019 година За последните три месеца компанията регистрира доходи от 28.3 милиарда $ (+3% спрямо миналата година) и разноски по заемите в размер на 8.3 милиарда $, в това число струпване на запас от 6.8 милиарда $. Именно заради високите разноски по заемите облагата на банката е намаляла през последното тримесечие с 69% на годишна база до 2.8 милиарда $. Финансовата институция също по този начин е отписала от балансите си доходи на стойност близо 1.9 милиарда $ поради корпоративни и заеми към частни лица.

Смесени данни

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Заделените хранителни запаси са най-високите за банката от 2009 година и над два пъти повече от упованията от някои анализатори. Това провокира първия спад на облагата на JPMorgan от края на 2017 година Все отново годишният доклад на банката не е толкоз неприятен - тя регистрира рекордна чиста облага от 36.4 милиарда $ за фискалната 2019 година и рекордни доходи от 118.7 милиарда $.

Приходите от потребителското банкиране за първите три месеца са 13.1 милиарда $ (-2% спрямо първото тримесечие на 2019 г.), само че облагата е едвам 191 млн. $ (-95%), основно заради разноските за неприятни заеми. Приходите от капиталово банкиране са 9.9 милиарда $ (-1%), а облагата - 1.9 милиарда $ (-39%), заради увеличението на кредитния запас.

Очакванията

Според изпълнителния шеф Джейми Даймън банката е навлязла в рецесията в здравословно положение и ще остане с добра финансова база и висока ликвидност. За първите три месеца от 2020 година банката е предоставила заеми в размер над 638 мрлд. $, от които 63 милиарда за частни лица, 8 милиарда $ за дребния бизнес в Съединени американски щати, 213 милиарда $ за огромен и междинен бизнес, 334 милиарда за държавни и неправителствени институции отвън Съединени американски щати, както и 20 милиарда за държавни институции в Съединени американски щати.

Според финансовия шеф на банката Дженифър Пиепзак 2019 е година на рекордни финансови резултати в приходите и облагите на JP Morgan. Според нея упованията за тази година са свързани с упованията покупателната дарба на американските жители да остане мощна, макар упованията за бавния напредък в международен мащаб. Въпреки неизбежния растеж на неприятните заеми банката е в положително положение с помощта на диверсифицирания си бизнес модел, прибавя Пиезак.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР