Банда за лихварство и изнудване бе разбира от антимафиотите. Специализираната

...
Банда за лихварство и изнудване бе разбира от антимафиотите. Специализираната
Коментари Харесай

Разбиха банда за лихварство и изнудване

Банда за лихварство и изнудване бе схваща от антимафиотите. Специализираната прокуратура проверява проведена незаконна група за лихварство и изнудване, работила във Варна, оповестиха от обвиняването.

На 16 ноември при профилирана интервенция на ГДБОП и на Специализираната прокуратура е обезвредена проведена незаконна група за лихварство и изнудване, работила на територията на град Варна.

Арестувани са четирима души. Според събраните досега доказателства групата е работила от началото на 2017 година до задържането й. Отпускани са заеми на малоимотни жители с невисок обществен статус и най-много на хора, които играели в казина, като им били налагани лихви от порядъка на 20-30%.

При претърсвания по време на профилираната интервенция във Варна, са конфискувани материални доказателства,които имат отношение към предмета на досъдебното произвеждане,сред тях и парични средства.

Предстои по-късно през днешния ден наблюдаващият прокурор по делото да повдигне обвинявания на арестуваните лица. На 18 ноември ще бъде импортирано искане в Специализирания углавен съд да им бъде наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Работата по досъдебното произвеждане продължава с разпити на очевидци и други следствени дейности.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР