Балтийските държави се координираха помежду си и разшириха санкциите срещу

...
Балтийските държави се координираха помежду си и разшириха санкциите срещу
Коментари Харесай

Балтийските държави с още санкции срещу Минск

Балтийските страни се координираха между тях и разшириха глобите против Минск поради фалшифицираните резултати от изборите за президент и потушаването на мирните митинги. От информацията, оповестена на уеб страниците на министерствата на външните работи на, излиза наяве, че Вилнюс и Талин са добавили към санкционния лист 28 индивида. Те са упрекнати за съучастничество в упражнено принуждение против протестиращите в Беларус и за гибелта на Роман Бондаренко.
Рига е допълнила своя лист с 26 имена на длъжностни лица от Беларус, в това число министъра на спорта Сергей Ковалчук и заместника му, министъра на информацията Игор Луцкий и чиновници на структурите за сигурност, правосъдни институции, профсъюзи и държавни медии. Тези хора „ със своите дейности проведоха и поддържаха, които се организираха на 9 август, и поддържаха последвалото принудително потушаване на мирните митинги “, акцентира латвийското външно министерство.
 Светошумови гранати и всеобщи арести на стачкуващи в Минск Светошумови гранати и всеобщи арести на стачкуващи в Минск
Служителите на силите на реда в Беларус използваха специфични средства против участниците в неразрешените протестни акции в Минск, след к...
Както прецизира „ Дойче веле “, в санкционния лист на Латвия попадат 159 жители на Беларус, а на Естония - 156.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР